And the winner is….ME!

Hurra!
Jag vann Min tekopps härliga tävling!

20130218-162708.jpg

Redan när jag såg hennes första fina inlägg om den läckra världskartan Scratch Map gick jag in på Coolstuff och tänkte beställa den. Så drabbades jag av nåt slags ”nämenåååååååh” över att jag toklängtar men inte är frisk nog för att resa, så jag lät det vara. Sen utlyste bloggerskan Min tekopp som sagt en tävling och jag blev vinnaren. Yihoooo! Tack snälla!

Extra glad blev jag av gratulationer från andra trevliga bloggare, t ex från Sandra som jag redan känner och från Linda som visar sig ha läst min Väntrum den senaste veckan. 🙂

Härliga Sandra uttryckte sin glädje över att jag vann på ett så hjärtevärmande sätt, och inte med orden som jag tror ligger nära tillhands hos många, men som jag inte alls är bekväm med. Det är du värd. Jag har sagt det förr att uttryck som ”det är du värd” funkar inte för mig. Det fastnar på tanken om alla människors lika värde och min tro att det goda i livet, det som inte handlar om betyg eller ackordslöner, inte ges till oss beroende på hur bra vi gör ifrån oss eller hur svårt vi har haft det tidigare. Det finns inget av livets goda som jag är värd mer än nån annan. Och jag behöver inte prestera eller lida för att ha rätt att ta del det. Jag får ta emot det när det kommer till mig. Och just idag kom det i form av en karta som hela familjen kan drömma framför. Hurra!

12 reaktioner på ”And the winner is….ME!”

 1. Grattis!!

  Det där med ”värd” är lustigt, för det antyder att någon annan kanske inte var värd? Men alldeles oavsett så behöver du ett glädjelyft och en uppmuntran. Och det är jag glad att du fick!!!

  Kram

  1. Tack för att du gläds åt mig så kärt! <3
   Ja, vem är INTE värd tillräckligt för att få det goda...? Och om man går ett steg till (för långt? 😉 ) : Den som säger "Det är du värd!" - har den tillgång till den objektiva skalan och rätt att bedöma vem som är värd och vem inte?

 2. Å vad glad jag är.
  Så klart du är ”värd” vinsten.
  Iallfall i Guds ögon.
  För han ser ju på oss med kärlek och nåd.
  Och inte för vad vi presterar.
  För visst behöver du en liten uppmuntran <3
  Det är du värd.
  Av bara nåd som vi får allihopa.
  Kramar från mig <3

  1. Ja, möjligen i Guds ögon. Eftersom Gud är den ende som skulle kunna avgöra om nån är värd mer än nån annan. Därför tycker jag att människor kan sluta avgöra det genom att berätta vad nån är värd. 😉
   Men jag gläds åt att du unnar mig vinsten. Det är nåt helt annat. Och nåt att tacka för. Tack!

 3. Vilken rolig grej! Den måste jag ta och kika lite på! Vad jag är glad för din skull! När man inte mår bra behöver man lite extra ljuspunkter och lite extra uppmuntran!

  Jag tycker inte heller om uttrycket ”det är du värd”. Jag har lite lättare för ”det är dig väl unt”. Men bägge får mig ändå att tänka på alla som har det eländigt och så tänker jag att de borde väl ändå bättre vara värda något då…. Det vanliga enkla ”jag är glad för din skull” eller när det är befogat ”åh, det behövde du!” tycker jag är bättre eftersom det inte ställer människor mot varandra.

  1. Just det! Där satte du fingret på spiken. Att inte ställa människor emot varandra, och inte jämföra förtjänst eller smärta. Just det handlar det om, det som jag ville komma åt. Vi lever alla i våra egna liv och behöver inte jämföra oss.

   Tack för att du vill mig gott!

 4. Stort Grattis till dig igen!
  Jag hoppas att den dyker upp med posten vilken dag som helst och att ni i familjen kommer att gilla den och kan drömma vidare om framtida resor tillsammans :-). Jag själv älskar min och det är verkligen roligt att skrapa på den där kartan och jag insåg att jag har besökt en enomt liten del av världen. Och så tänker jag, att tänk så mycket det finns kvar där ute att utforska.

  Kramar

  1. Tack! Ja, det måste vara rätt hissnande att se hur många oupptäckta delar av världen man har kvar. Undrar om jag ska skrapa alla länder jag själv har varit i, eller om familjens erfarenheter ska räknas med. 🙂

  1. Tack! Jag ser fram emot att börja med att skrapa fram alla minnen. Kanske det blir en blogginläggsserie om gamla resor 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *