Soffan och jag. Tjockteve och en liten bricka. Repris på Melodifestivalen med en fantastisk inledning av (ännu en av Sundsvalls stoltheter) Gina Dirawi, Danny Saucedo och Petra Mede. Och så chipslunch. Men inte så onyttigt som det låter. Jag tittade i skåpen efter något gott och hittade gårdagens tzatziki och en skämsgammal påse halvtorra vetetortillas. En gourmandisk ingivelse och vips förvandlades de till de goda fettfria chips jag just nu knaprar. Eftersom min kokbok kommer dröja bjuder jag på receptet.
Cecilia summerar snabba tortillachips
– Tvätta händerna
– Lägg några vetetortilla på ugnsgallret.
– Blöt händerna och gnugga in vattnet på ovansidan av bröden.
– Krydda med valfria kryddor. Jag valde salt på en, salt + vitlökspeppar på en och salt + torkad salvia på en.
– Sätt in gallret i varm ugn, ca 225 grader, och grädda ca 5-10 min.
– Stäng av ugnen men låt bröden stå kvar på eftervärme med ugnsluckan på glänt ytterligare 5-10 min.
– Ta ut, låt svalna och bryt i bitar.
– Servera med en god sås: dip, salsa, tzatziki eller hummus.
Tack för recept. Bra att ha när inspirationen och godsakslagret tryter. Kram!
Låter gott!
Va gott det ser ut! Kommer att testa nästa gång jag är sugen på en godare lunch än fil 🙂
Ja, prova! Det blev oväntat gott.