Om Cecilia

Foto: Peter Nykvist

Cecilia Ekhem är född 1970 och bosatt på Hemmanet, Sundsvall med man och två synnerligen efterlängtade barn. Läs mer på hemsidan Ekhemmanet eller diktsidan med samma namn.

Den första bloggen var den som skrevs av föräldrarna gemensamt under familjens tid i Kenya 2008/2009. Hösten 2010 började Cecilia blogga på Villhabarn under rubriken Cecilia summerar. Ett år senare flyttade bloggen hem till Ekhemmanets portal. Sedan sjukdomen ME/CFS slog till 2012 handlar mycket av texterna om att hitta hopp i det som inte är som vi önskar att det vore. Bloggandet har senare pausat eftersom den fysiska orken är rejält begränsad. På Facebooksidan bjuds sjukstugepoesi.

Debutromanen Väntrum som behandlar ämnet barnlöshet gavs ut på egen hand och säljs via internetbokhandel. Uppföljaren till den skrevs färdig i samband med att sjukdomen kom, och har inte givits ut. En novell  är publicerad i antologin ”Kärlek i juletid” (Semic förlag, 2006) och en dikt i diktsamlingen ”Svensk poet 2007” (KingInk förlag 2007). Välkommen till den här bloggen. Låna gärna en bild, men ange då alltid var du hämtat den och länka tillbaka till den här bloggen.

KONTAKT: Skriv gärna en hälsning. *Mejladressen är densamma som bloggadressen: cecilia.ekhemmanet.se  Byt bara första punkten mot @

Drömde att jag levde, varje litet nu
glömde att jag hade, mött mitt eget du

Jag vill leva nära
närmre än så här
Söka mer och finna
rätt på vem jag är

Jag vill leva nära
den som sett min väg
den som jag fått möta
gå bredvid några steg

Jag vill leva nära
öppna upp min famn
och bli den som orkar
vara någons hamn

Jag vill leva nära
jag vill leva här
släppa all min oro
släppa mitt begär

Jag vill leva nära
närmare mitt jag
närmare min granne
närmare idag

Glömde att jag hade, mött mitt eget du
visste att jag levde, varje litet nu

Cecilia Ekhem, 2010

 

10 reaktioner på ”Om Cecilia”

 1. Tack Kjerstin! Så värdefulla dina ord är för mig. Både dem du skriver här och om dagen som blev lej. Jag har hört På glött mellan fem och tio gånger idag! Tack. Tack. Tack!
  (Om det kommer nån melodi till dig så är det fritt att tonsätta dikten 🙂 Jag skrev den som en sångtext, men den blev inte tonsatt)

 2. Hej Cecilia!
  Så glad att jag hittat din FB sida och blogg.
  Ser dessutom att vi bor i samma stad.=)
  Tycker om alla dina dikter men blev särskilt berörd av Till dig som kämpar.
  Lever med ständig värk pga av tre olika diagnoser av reumatism och dina ord träffade mig rakt i hjärtat.
  Tack för att du delar med dig.

  Kram/Helena

  1. Tack Helena för din hälsning som gläder mig så mycket! Så tungt med din kamp med värken… Jag önskar dig ljusa stunder, och är oerhört tacksam om mina dikter kan bidra till såna. Varm hälsning!

 3. Tack Helena! Hittade dikten
  Låt oss blunda mjukt mot solen
  måla ögonlock med guld…

  Underbar djupt meningsfull
  Vördsamt decbarn 930110

  1. Hej!
   Sent omsider hittade jag – Cecilia som står bakom hemsidan och dikten du nämner – denna kommentar. TACK så mycket! Just idag la jag upp den dikten på min Facebooksida Ekhemmanet! Sammanträffande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fikarum och blogghållplats