Beställ Vasas hemlighet

I början av juni kommer den spännande barnromanen om Vasaskeppets förlisning. Läs mer om boken nedan och förbeställ ditt signerade exemplar via formuläret senast 10 juni.

Signerade exemplar kommer också gå att köpa (för annat pris) på:
ICA Maxi Birsta 30/5 kl 15-17
Vasamuseet 5/6 kl 17-18
Gamla stans bokhandel 7/6 kl 15-16

Releasepris: 214 kr
145 kr för boken+ frakt 69 kr

Genom att fylla i formuläret anmäler du att du vill köpa Vasas hemlighet. Håll utkik efter mejlsvar med betalningsinformation.

Beställningsformulär Vasas hemlighet

Vasas hemlighet

Författare: Cecilia Ekhem
Förlag: Lind & Co
Omslagsillustration: Stella Spente
Formgivare: Emma Graves
Målgrupp: 9-12 år samt lässugna i alla åldrar

Det är sommar och elvaåriga Katarina smiter iväg och badar så ofta hon kan. Hon simmar i smyg för året är 1628 och den som flyter på vatten kan råka riktigt illa ut. På andra sidan vattnet, nedanför slottet, ligger kungens nya krigsskepp som snart är redo att segla iväg. Det verkar som att hela Stockholm arbetar för att skeppet ska bli färdigt i tid.

Katarina lär känna Jakob, en jämnårig pojke från en rik familj. När de två börjar slå vad om att utföra farliga uppdrag blir det början på ett äventyr som tar dem ombord på Vasaskeppet. Men kan Katarina lita på Jakob? Om någon får veta att hon kan simma kan hon bli anklagad för häxeri. Och varför viskas det om att Vasa inte är tillräckligt stadig? Står allt verkligen rätt till med kungens fina skepp?
Vasas hemlighet är en berättelse om vänskap, mod och hopp. Spännande läsning för historieintresserade i alla åldrar. Särskilt du som också fascineras av Skeppet Vasa.

Vill du läsa mer historiskt signerat Cecilia Ekhem, missa inte Om elden tar oss (Lind & Co, 2023) som utspelar sig dagarna kring Sundsvallsbranden 1888.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *