Bärfrossa

Idag är jag tröttare, men igår var jag pigg nog för flera timmar i trädgården. Förvisso med vilopauser, men ändå en framgång att huvudet kändes ”oluddigt” nästan hela tiden bland bären. Idag är det där tunga luddet tillbaka, och jag är lite less på att en sån liten aktivitet kan ge sån trötthet. Hur ska det gå att börja jobba åtta timmar om dagen när ett par timmar i snigeltempo känns i kroppen dagen efter? Det grubblar jag på just nu.

Men igår var jag hoppfull. Och trädgården bärfull.

Egen skörd
Pettsonhallonen fyller snabbt krukan

I en vildvuxen trädgård trivs skogshallonen, och när krukan toppades med såna så fick sylten sen rätta smaken.

Med syltsocker så får sylten önskad konsistens
Nykokt delikatess

Hallonsylt med ton av skogshallon är nog den godaste sylt jag vet. Jag (hade legat i soffan och tittat på Jamie Oliver och) fick för mig att testa att röra ihop en matsked nykokt sylt med en matsked crème fraiche. Klicka ner i kökets minsta glas och toppa med bär från sylten. Delikatess!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *