Frö av liv

Jag har fått frågan om att publicera fler av mina dikter. Tack! Så ikväll när jag är hemma och sörjer att jag är för sjuk för att åka och lyssna på min dotters körframträdande så ger jag er en dikt som föddes ur kärleken till henne.

Till Ellentin

Frö

Du
lilla frö
var fanns du först
långt innan du blev
liv

föll djupt i jord
väl förberedd
hett längtande
jord

de frön som förr
tog plats däri
slog aldrig nånsin rot

men du blev liv
blev glädje
ljus
en blomma
i min värld

Cecilia Ekhem, 2004

Nyfödd kärlek 1999

Dikten skrev jag när hon var fem år. Nu är hon tretton och sen dess har jag lärt mig att kärleken jag känner för hennes lillebror är av precis samma kaliber. Han, ett frö som växte i ett annat modersliv, är också han en blomma i min värld. I vår värld.

Jag sjunger med Louis på min dotters Spotify-lista: What a wonderful world. Bara en sån sak kan få mig tårögd. Att min tonåring har den sången bland sina favoriter, och sjunger med i texten så gott som dagligen.

”I see trees of green, red roses too….
…and I think to my self, what a wonderful world.

6 reaktioner på ”Frö av liv”

 1. Eeep! Vilken vacker dikt! Grät en skvätt! Och vilken vacker bild, den ser ut precis så som jag såg ut när Elsa föddes. Grät av den också! Prima liv!

 2. Tack Magda och Linnea, för värdefull och varm uppmuntran till en gammal garderobspoet (som numera kliver ut ibland)!

 3. ÅÅ hon är född samma år som vår 13 åring.
  Tänk om jag hade vetat att det redan då fanns en lite bebis till oss också…
  Bara några mil bort. Först fyra år senare skulle våra vägar mötas.
  Man kan riktigt se i din dikt hur efterlängtad din dotter var och senare också din son.
  Både smärta och glädje att läsa den.
  Smärta också när jag minns min längtan som aldrig tycktes bli uppfylld.
  Glädje när jag tänker på de barn som vi till slut fick.
  Samma smärta och längtan och glädje som du delar här i din dikt.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *