Glitterhatten av

Under en välkommen stund med mig själv tog jag igen en del av missad Sommar.

”Kom ihåg att hjärnan är känslostyrd. Det är inte alltid bra.”

Daniel Sjölin talade till mig, och yttrade bland annat dessa ord. Jag glömmer det lätt, men märker det så ofta. Att hjärnan styrs av känslor när den (jag) tror att den är objektiv.

”Vad du tycker om någon säger inget om den personen. Det säger bara något om dig själv.”

Ungefär så formulerat. Exakt så fångat.

En av låtarna som jag ”av upphovsrättsliga skäl” hörde bara några sekunder av var Billie Jean. Den får jag höra i sin helhet av min lille sommarpratare när Michael Jackson spelas dagligen hemma hos oss. Och inte bara höra. Dansas. I glitterhatt.

En av gossens MJ-hattar, på sommarbete.

Om du ska lyssna på ett enda Sommar så föreslår jag detta. Glitterhatten av för Daniel Sjölin. Han talar om sig själv som gubbstrutt och smygrasist och spelar upp klipp från Ny demokrati som återigen får mig, precis som för ett år sen, att häpna över att Sverige genom åren välkomnat Bert Karlsson i alla möjliga massmediala sammanhang. Jag undrar om han funderar på, eller försöker göra upp med denna kusliga del av sitt, rätt nyliga, förflutna.

Ta en stunds Sommar du med. Har du tur så vacklar också din självbild en smula.

2 reaktioner på ”Glitterhatten av”

  1. Gillade också hans sommarprat! Finns flera guldkorn. Ska lyssna om på några. Tack för värmande ord! Kramar! Och tillfriskningsönskningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *