Gyllenbullar och vänlighet

20121105-122955.jpg

Den som utan frukost i magen segar sig till affären fastän orken är liten kan få för sig att köpa, inte bara mjölk och clementiner som det var tänkt, utan också guldkant. En god plocksallad och en alldeles för tidig gyllenbulle. Den smakade för lite saffran, men var ändå godare än en brödbit till guteteet efter salladen. För den smakade vänligt. Given med värme till någon som har haft det tufft ett tag. Just idag till mig själv.

20121105-123405.jpg

Den som tycker om den gyllene bilden som vår sons gudmor har målat, kan med fördel titta in på Ekhemmanet på Facebook (det funkar även för ickefejsbokare) och beställa den till extrapris. Bilden ingår i barnboken Vänta Lydia! som jag och Maria skrev när vi väntade. På mycket gott som vi inte hade kunnat föreställa oss.

Nu väntar jag på annat. Den oifrånkomliga undersökningsveckan och den svårfångade hälsan. Och är vänlig med mig själv under tiden. Så pass vänlig att jag ska låta mig lyssna på julmusik idag.

8 reaktioner på ”Gyllenbullar och vänlighet”

 1. å det är så gott med lussebullar som jag kallar dem. jag fick sådana hos en kompis på fika i veckan. men jag tycker om mycket saffran, som du säger där, det ska inte vara för lite.

  1. Jag kallar dem också för det i vanliga fall 🙂 Det var bara idag den blev en gyllene guldkant på en grå dag.

 2. Åh fina Cecilia!

  Jag har också fuskat och lyssnat på julmusik! Jag har även druckit julmust! Toppen tycker jag. Det verkar mer och mer okej att fuska tycker jag. Julen handlar så mycket (för mig) om att bygga upp en stämning och då kan man väl lika gärna få bygga upp och vänta i två månader istället för en?! Det tycker jag! 🙂

  Det gör mig ledsen att läsa att du fortfarande är febersjuk. Men det gör mig glad (och lite ledsen för det är så jobbigt för dig) att undersökningarna snart är här! Hoppas hoppas de hittar vad som är fel så du snart kan bli frisk igen!

  Tusen kramar och massor med kärlek tills vi ses igen! <3

 3. Vi julpysslade i helgen och då blev det julmusik här med – till min mans fasa 🙂 Men inga lussekatter ännu. Det är dig väl unt att få en liten guldkant på vardagen, när vardagen är så grå, Jag tycker mig ana att du liksom jag är den typen som inte behöver så avancerade saker för att guldkanten ska infinna sig? Visst är det en gåva – jag känner så många som kräver bredare guldkant 🙂 och deras vardag blir gråare än vår!

  1. Spännande tanke, som jag tror stämmer. Om man orkar, kan och vill se guldet i småstenarna så glimrar livet mycket mer ofta än om det är stora guldtackor som krävs. Det gillar jag iofs också 🙂 Hotellfrukost och SPA och andra slags guldtackor.

   Jag kan avslöja att det också i denna familj är lite olika åsikter om när man kan börja med julmusiken 🙂 Tjejerna tycker oktober är helt OK!

 4. Men var tar mina kommentarer vägen? Jag skrev ju i går kväll.
  Härligt att du unnar dig något gott som uppmuntran.Sånt behöver man o alldeles ssk när man är sjuk. Börjar längta efter saffrans bröd. Jag fattar inte att det snart är jul, tycker denna höst gått så fort, kanske för att jag hela tiden räknar in den i tre veckors cykler. Men förstår om den känns längre för dig där varje dag blir en fråga om febern och vad som ska ske. Kramar och böner

  1. Åh så trist att det skrivna försvinner! Men gott att du orkar skriva igen. Jag önskar att jag kunde komma med nybakade lussebullar till dig. Fastän orken är rätt liten nu så kommer jag behöva baka det också i år. Och eftersom jag brukar baka fyrdubbla satser så kanske en enkel sats känns som att röra ihop en simpel kladdkaka 🙂
   Tack Kristina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *