Höstlöfte

Imorgon börjar årets bästa månad. September. När andra fylls av vårkänslor blir jag stressad av kravfyllt ljus och minnen av tunga vårar. Men höstar föder hopp. Jag föddes själv en höstdag.

20120831-102228.jpg

Förra höstens sköna färger, och en skugga av Cecilia.

20120831-102353.jpg

Det regnar idag. Också det tycker jag om. Liksom ett bibelord som talar om höstregn. Just nu är jag i en slags tåredal. Det är svårt att be om under när den lilla förbättring som kom under slutet av sommaren känns som bortblåst. Det kommer att gå över. Jag tror inte på en Gud som griper in och suddar ut alla svårigheter här på jorden. Jag tror på en Gud som kan ge styrka, kraftkällor och välsignelser. Ibland ser jag dem först i backspegeln. Den lärdomen är viktig att ha med på resan.

”Saliga är de människor som har sin styrka i dig, de som har dina vägar i sitt hjärta.
När de vandrar genom tåredalen
gör de den rik på källor, och höstregnet höljer den med välsignelser.”

(Psaltaren 84:6, 7 SFB)

10 reaktioner på ”Höstlöfte”

 1. Hösten är så vacker med alla dess sprakande färger. Igår eldade vi i kaminen för första gången sedan sommaren. Jag och sonen kröp upp i soffan under en filt och kollade på tv. Hur mysigt som helst. Hursomhelst. Igår handlade vi 3 rågade kundvagnar med mat :-). Har aldrig köpt 8 gurkor på en och samma gång förut. Inte 34 liter mjölk heller 🙂 fast det kanske jag borde med 2 oboy-älskande tonåringar i huset. Det känns som om mjölken jämt är slut. Du finns i allas våra tankar under helgen. Hoppas du får en mysig helg med massor av vila! Kramar!

  1. Jag minns många såna kyrkhandlingar, men nu var det längesen! Hoppas allt går bra med maten. TACK för alla goa tankar! Kram

  1. Ja, magiska färger! (Tack!)

   Nej tyvärr! 🙁 Om jag hade varit frisk skulle jag nog ha varit där (dock utan bokförsäljning – okändisar syns inte alls i mängden) – men nu är det bara att hoppas att 2013 blir ett bättre år.

 2. Jag tycker också om hösten. Den ofta klara luften och färgerna. Att nya saker börjar.

  Jag tror också att det är först i backspegeln det kan gå att se något slags mening, om man nu vill kalla det så, i jobbiga saker som sker i livet. Som att vara sjuk länge. Inte ens då kanske man ser den, meningen. Jag hoppas du ska hitta dina kraftkällor utefter vägen. Kram!

  1. Tack Hedda! Ja, det är min övertygelse att det sker mängder av meningslösa saker i alla människors liv – men att det mycket ofta går att se vart det svåra förde en. Hitta en mening i bilden som syns i backspegeln.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *