Islek och soffhäng

Lediga och inte särskilt effektiva dagar. Efter ett par kilo (försenade jul)köttbullar lagade och några travar kläder ordnade fick det räcka med nödvändigheter. Jag släpade med mig en ovillig gosse ut i tio härliga minusgrader. Frisk luft och lek i en dryg timme fick räcka för att leva upp till ”det-är-ju-så-vackert-väder-då-ska-man-vara-ute-idén”. Nu sitter vi och dricker te och ser Astrids jul på en rasslig gammal VHS. Mellandagslyx.

Igår liksom idag gick vi isbanan vid skolan (lite för kort promenad enligt mitt tycke, men vi var två om saken). Igår var det plusgrader och ett tunt lager snö på isen. Genom att rita ett gigantiskt hus med fötterna, och fylla i linjerna flera gånger om, fick jag mig lite lekmotion. Ambros kompletterade med en familj i huset och en katt på taket.

Takfönster och balkong med en mamma och ett bord
Glada människor i fönstret

Och precis när vi kände oss klara och en stor isig sol lyste över huset så kom suddigummit. Spännande med traktor, men lite vemodigt för konstnärerna.

Konstverket suddas bort.

Idag bet det i kinderna och det var skrovlig is på banan.

Andra lekar idag. Steppa på isen t ex... (...vilket ledde till hjälmpåtagning)

När jag letade efter Väntrum på bibliotek i Göteborgstrakten (för att svara på Emilie och Anders fråga i kommentar till förra inlägget) råkade jag på andra googlingsträffar. T ex en blogg jag inte sett förut. Uttrycksord. Jag ögnar igenom inläggen och tycker att det är som att läsa tankar från min huvudperson Bea. Starkt och berörande. Att Beas känslor inte alls är fiktiva, utan verkliga här och nu för så många.

6 reaktioner på ”Islek och soffhäng”

  1. Vad härligt med islek!!! Jag blev så sugen och inspirerad. Får hitta på något kenyainsprerat bus att göra med sonen, för snö och is dröjer innan vi får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *