Kurvor och hopp

Färska blommor och gammalt ägg

Det är en GLAD och god PÅSK trots att jag inte är pigg. Såna här gånger blir lyckan över att ha familj än mer tydlig. Utan att bjuda hem någon finns det en liten skara att skapa stämning med. Barn och make har köpt hem godsaker och gula blommor, och vi har det gott även om jag är trött som en ovattnad tulpan. Men nu går tempen ibland ner till det normala, så jag har hopp om bättring.

Förutom tempkurvan så tittar jag på statistikkurvan för bloggen. Det syns inte bland kommentarerna, men när jag länkade till DN-artikeln om Carola (och mitt blogginlägg därmed ”pingades” och syns där) så gick besökskurvan upp i skyn lika snabbt som den blivande SA-mammans flygplan.

Skärtorsdagstopp

En person som Carola gör att det blir uppståndelse av annat slag. Googlande och skvallrande går i topp. Därför gör det mig så hoppfull om mänskligheten att alla människor runtom henne har kunnat bevara hemligheten så länge, utan några läckor till pressen. Över hundra besök har kommit via DN de senaste dagarna, och närmare två minuter har besökarna i snitt stannat kvar här. Häftigt! Men det är ändå lite jämfört med besökarna som kommer via Heddas blogg. De är också många, och stannar i över tio minuter i snitt! Välkomna alla! Jag tycker förresten att det är mycket roligt med kommentarer eller mejl som berättar om vilka mina återkommande läsare är, så om du vill ge mig ett påskägg så önskar jag mig ett som är fullt av ord.

När jag kom upp vid sextiden idag (nej, jag kan inte sova länge ens när jag är sjuk – men somnar lite på soffa och säng under dagarna. Och redan framför Råttatouille igår kväll…) så hade påskharenmaken varit framme. Mitt barndomsägg innehåller godsaker, och en tidning fick jag att läsa, precis som barnen 😀

Till mina bloggläsare, bokläsare och reklammakare vill jag skicka mina varmaste påskhälsningar med önskan om en ljus vår och – för dig som behöver det – nytt hopp som får det frusna att smälta.

En marsstrand - innan det frusna hann smälta

4 reaktioner på ”Kurvor och hopp”

 1. Vill önska dig glad påsk. Och hela familjen förstås.
  Så skönt att du har din familj när du är lite krasslig.
  Att ni kan fira påsk tillsammans.
  Hoppas att du nu är på väg att bli frisk.
  Jag är så glad för mina pojkar så det finns inte ord.
  Ibland kan det komma en hemsk känsla över mig att ”tänk om vi inte skulle ha fått dem. Så tomt det skulle vara då….”
  Och sen så blir jag extra rörd över deras biologiska föräldrar som gav oss förtroendet att få låta pojkarna växa upp hos oss.
  Vill inte tillbaks till den där längtanstiden och alla besvikelser och hopp som tändes och släktes hela tiden.
  Förstår att du också är så där tacksam för dina barn.

  En stor påsk-kram

 2. Det låter som om det är rätt besökare som hittar till dig, som stannar så länge! 🙂 För det är ju så, man vill skriva för ”rätt” personer snarare än för många sådär lite halvintresserade, så är det iaf för mig.

  Jag har märkt att för varje ”topp” jag haft så har några fler stannat kvar, än det var innan. Så det är kanske alltid bra att ha några sådana där toppar, om man vill få fler läsare på sikt.

  Just nu har jag i snitt 650 besökare varje dag, men jag förväntar mig att det sjunker på sikt, ju mer ”händelselös” min vardag blir.
  Glad påsk!

 3. Tolmia: tack för din tacksamhetsberättelse. Jag gläds med er för att ni fått varandra!
  Tea: Tack detsamma!
  Hedda: Tack! Jag hoppas att din vardag blir allt mer händelselös 🙂 , iaf i fråga om oro, och så hoppas jag att många av de där 650 är kloka nog att stanna kvar och lyssna även på dina vardagsord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *