Måltider att minnas

Tack för alla härligt fina kommentarer! Dessa hälsningar är som att få brev, och brev är något som uppskattas av den som är sjuk. Idag är det måndag och jag tar mig mer koncentrerad vila när familjen är på vardagsvift.

Jag har just suttit på en ny viloplats och druckit en halvliter gutete. Vår kökshjälte kom på en lösning som visar sig vara helt fantastisk. En utstickande bänk vid fönstret kan användas som arbetsbänk, buffébord och rent av som retreat. Igår morse hämtade käre mannen en present till oss båda i garaget: den höga stolen som vi hade provsuttit och önskat till just den här platsen. Nu ligger jag i kökssoffan efter att ha suttit där en stund, druckit te och lyssnat på min favoritmusik.

Det är en sån fröjd att ha ett nytt kök att jag sannolikt kommer tvinga på er massor av såna här bilder framöver. Tidigare är det ljuset eller tekoppen i närbild som har visats upp. Inte alla skräphögar, skavanker och trasiga skåp 😉

Plats för reflektion och vila

Det doftar eukalyptus i rummet. En god vän tipsar om doftoljor som ger effekt. Jag blir inte frisk, men harmonisk av att det doftar spa där jag ligger.

Igår doftade det annat gott. Helgmatlagningen brukar vara en fröjd, men har fått stå tillbaka mycket nu under sjukdom och köksrenovering. Men igår trotsade jag en värkande, febrig kropp och gjorde en måltid för att fira den dag som var.

Redo för långkok
Festsallad förstås
Måltid för firande

Risotto och närodlad oxfilé – också sånt går att hitta till lövbiffspris ibland om man inte är så petig med bäst-före-dagarna.

Under måltiden berättade vi för barnen om hur det var när vi blev kära, när vi gifte oss, när E föddes och när vi fick A. Lyckostunder att minnas. Och en måltid att minnas.

2 reaktioner på ”Måltider att minnas”

  1. Åh ert kök fyller mig med sån glädje. Tänk att du kan få ha det som glädje nu i en jobbig tid.
    Glad att du orkade fixa middag även om det tog på krafterna, ibland är det värt det.
    Kul med tekopparna oxå,var vann du dom
    Kram

    1. Tack för din härliga medglädje! Du förekom mig med din fråga (efter att ha sett kopparna på annan plats 😉 ) – men nu finns svaret här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *