Hallelujastunder

Familjen tar en liten semestertur och jag stannar hemma för att fortsätta vila bort febern. Hälsoläget håller sig på en lite friskare platå, och jag är så tacksam för det får mig att tro att det faktiskt har börjat vända. En långsam vändning, som med en finlandsfärja som stannar upp ett tag (exakt hur länge återstår att se) i varje läge, men jag tror faktiskt att det händer. Det vänder. Det finns bara ett ord: HALLELUJA!

Det ordet passar också när det gäller kärleken. Jag kan häpna över att jag får uppleva all denna kärlek i livet. Kärlek i olika former. Det är inget att ta för givet. Också barnen ser det. Vår femåring sa häromdagen: ”Vad härligt det är att ha en så fin familj!”.

Igår kväll när jag nattade honom, sjöng vi en kristen kramsång, som jag idag hittade på en rolig video. Vi gjorde som i sången och kramades många gånger. Sen somnade han och en kuddfjäder singlade ner och landade på hans arm.

20120626-181310.jpgEn del nyandliga rörelser säger att det handlar om ett änglabudskap när en vit fjäder singlar ner. Jag tror att det mer handlade om dunkuddar, men tycker ändå om tanken.

Jag är gammelandlig. Min tro har blivit ännu tydligare för mig denna tid. Både min kristna tro och min tro på vetenskap. Naturläkemedel och alternativa dieter som anknyter till andlighet vänder jag mig än tydligare ifrån, fastän många nog skulle ha valt alla vägar för att hitta bot på en sån här svårdiagnostiserad sjukdom. Det känns tryggt. Jag står fast i min tro. Och är tacksam för alla de böner som har burit mig den här tiden, och fortsätter bära.

En bön kom med posten idag.
Kärlek. I alla dess former.

Halleluja!

20120626-181512.jpg

8 reaktioner på ”Hallelujastunder”

 1. Jag säger ett försiktigt Tack gode Gud, kanske är det livets verklighet som håller mig i det försiktiga, samtidigt vill jag ropa ut Tack gode Gud. Tack Gode Gud för varje stund som känns bättre för dig, Tack gode Gud för varje stund som du ser en ljusning. Jag håller med dig och tro och tillit till Gud och läkevetenskapen. Nyandliga grejer är farliga vägar och kan leda oss bort och oxå få oss in i ett jagande som inte är hälsasamt. Bara ett god natt och sov gott och kram förståss

 2. Va härligt att det verkar bli bättre!
  Vad tror de att det var för sjukdom du hade? Eller du kanske inte vill prata om det?

  Va skönt att du står fast vid din tro. Jag tror inte på alternativmedicin för de preparaten har man ju inte kunnat säkerställa vetenskapligt att de har någon effekt, så de som håller på med sånt försöker ju luras. Och det tror jag varken Gud eller jag tycker om, när någon luras alltså 🙂

  1. Tror du har rätt om Gud och dig! 🙂
   Tack! Jag pratar gärna om det ifall du tittar in 🙂 (Vet inte var i landet du bor iofs!) Har hållit den förmodade diagnosen borta från webben. Inte för att jag smittar varken datorer eller människor, men för att det känts bra hittills. En sjukdom som är rätt allvarlig men går att bota (dock inte med varken vila eller Alvedon), och som jag sannolikt inte har dragit på mig i Sverige.

 3. Åh vad glad jag blir! Tack gode Gud! Jo, vi fortsätter att bära även om tack, tack, tack finns med i bönerna ikväll.

  Underbart uttryck. Gammelandlig. Jag känner mig också gammelandlig. Men jag kan liksom inget annat. Det bara blir så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *