Sommarlängtan

Det är något med sommarlov som gör tacksamheten över att vara förälder ännu mer tydlig. All min längtan fick svar. Nu finns barnen här, och berikar livet så ofantligt. Med det i åtanke la jag igår ut en dikt (med en ofrivillig blankrad) på författarsidan på Facebook. Många glädjande gillningar från oväntade. Jag hoppas de är genuina och att de inte råkat slentrianslinta på tummen upp 😉

Dikten kommer också här, och fungerar lika bra på båda sorternas föräldraskap som vi har fått lyckan att uppleva.

En dag ska du fråga
”Var kommer jag ifrån?”
Den dagen vill jag våga
se allting som ett lån
Har fått dig som en gåva,
men äger inte dig
Nu när jag ser dig sova
så blir det klart för mig
Du är din egen, kära
som jag får älska nu,
får följa och får bära
Min tacksamhet är du.

Cecilia Ekhem (2010)

Att ha fått de efterlängtade barnen, och att vara del i en hel familj är min stora tacksamhet. Ändå är det tungt idag. Så ledsamt att må sämre så långt efter varje liten aktivitet och att vara sjuk så länge, och jag tänker mörka tankar om att det förmodligen är fel spår de hittat och att jag inte alls kommer bli frisk av den här tuffa medicinkuren. Jag försöker hitta hoppet genom att lyssna på Den blomstertid i olika versioner och en härlig sommarsamba som talar om längtan på ett sätt som jag tänker mig kan passa både älskande och barn-förälder.

Mitt bästa minne av Lill Lindfors var när jag såg henne och min vän Helén Tanzborn på samma scen. Det borde de vara fler gånger. Samma glädje och scennärvaro. Och fantastiska röster. Jag kanske får ta och skriva en duett för dem. Oavsett vad som händer med de där texterna, om de så bara blir liggande här i min iPhone, så hjälper de mig att tänka på annat än feber. Men ibland är det svårt, när febern hindrar mig från att leva som jag vill.

Jag längtar ut. Till sommaren.

4 reaktioner på ”Sommarlängtan”

 1. Hej Cecilia!
  Jag har läst din blogg i ett par månader. Blev så berörd av ditt inlägg idag och vilken fantastisk dikt du skrivit, så vacker så tårarna kom! Den gick rakt in i hjärtat. Jag är själv mamma till en alldeles ljuvlig 2-åring. Vi hämtade henne för närmare ett år sen och lyckan och kärleken är större än jag kunnat föreställa mig. Är så djupt och innerligt tacksam!! Jag önskar dig ett snabbt tillfrisknande och hela din familj allt gott denna sommar! Var välsignad och tack för att du delar med dig av dina intressanta tankar om ditten och datten.

  Varma hälsningar,
  Sofia

  1. Sofia!
   Vad glad jag blev över din hälsning! Över dina fina ord, över att ni har fått ert efterlängtande barn – och över att få se ett avtryck av ännu en läsare. Tack!

 2. Hello sister,

  Dina dikter berör. Tänk att somliga (läs; du), har fått gåvan att formulera sig, hitta orden och uttrycka tanken i ord. Eller ibland är det känslan som behöver uttryckas med ord eller i ord. Tänker ofta på det när jag läser Lina Sandells texter.

  Hoppas ni haft en bra dag med barnen och sista skoldagen för våren och att du hittat orken. Det kräver sitt dagar som denna. Efter två skolsavslutningar på samma dag så har vi sjunkit ner i soffan och gjort kväll. Men sönerna är nöjda, och de är mina kära, som jag får älska här och nu, får följa och får bära…

  Kram till dig!

  1. Tack Magda för dina sköna ord. Igen! Det är inte dåligt att bli omskriven i samma svep som Lina Sandell!

   Jag är glad att du också har dina kärlekar. Skatter till låns. För mig blev dagen sängliggande, och allra bäst på kvällen med hela familjen hemma. Jag är hellre sjuk och tillsammans än ensam och frisk. Men allra helst frisk och tillsammans 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *