Tacksäjardagen

20121014-135713.jpg

Tacksägelsedagen. Denna dag.
I alla svenska kyrkor som följer kyrkoårets texter talas det om tacksamhet just idag. Förr yttrade sig tacksamheten i en skördefest över de gåvor som jorden och dess skapare givit. Numera har tacksägelsedagens gudstjänst ofta annan karaktär. Som dagens radiogudstjänst från Umeå studentkyrka. En gudstjänst som jag anar kan passa många – så väl den som är trött, sjuk, pressad eller allt igenom nöjd.

Tacksamhet.
Ett förhållningssätt som växer när det praktiseras, och som hjälper till att belysa livets goda. Visst finns det mycket i livet som det inte går att tacka för, men jag tror att det svåra blir lättare att bära om vi orkar rikta tacksamhetens lampa på det som vi är nöjda med och upplever som gott.

Jag skickar med några frågor till dig denna tacksägelsedag. Du behöver förstås inte ge svaren till mig, men kanske de ger dig själv något.

– Vad i ditt liv fyller dig med tacksamhet?
Om svaret kommer snabbt, tänk en stund till. På både litet och stort. Det som handlar om din person, din omgivning, ditt uppdrag, din värld.
– I vilka situationer lyser tacksamhetens lampa allra lättast och starkast? Kan du aktivt söka upp de situationerna, för att mer ofta kunna njuta tacksamhetens frukter?
– Vad hindrar dig från tacksamhet?
– Åt vilket håll riktar du din tacksamhet?

20121014-141344.jpg

Jag skickar ett stort TACK till er som deltog i bokutlottningen till förmån för Världens Barn. Tack för din insats! Vinnaren är dragen i sällskap av vittne, och vinnarlotten föll på N. Grattis!

En reaktion på ”Tacksäjardagen”

  1. Det är mycket som gör mej tacksam, och samtidigt rädd att förlora allt det fina! men bra att fundera på såna saker ibland – många här i vårt välfärdssamhälle skulle säkert må bättre av att tänka på allt det fina dom har, i stället för att vara avundsjuka på det de inte har

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *