Värme och vitlök

Nån slags värmebölja sköljer över oss och matchar med min egen värme. Den till trots gick jag ut och doftade på makens nyklippta gräs och såg körsbärsblommorna översvämma de små träden. Så vackert.

Aptiten är tillbaka, men höll sig borta otippat länge efter onsdagens upplevelse. Maken bjöd på spagetti och köttfärssås i soffan (vi slår till med en favoriträtt när barnen är borta 😉 ) till lunch och efter Alvedon och Jamie Oliver-uppladdning blandade jag nyss till två sallader som vi åt på altanen. Nästan så att de hade platsat på Grythyttan.

Jamie mortlade basilikablad med salt, olja och citron. Jag la till vitlök och fick en härlig dressing att droppa över salladerna. Djupa tallrikar och gaffel. Perfekt sätt att äta i hammocken.

De saltade, rostade mandlarna är inköpta av mor på en marknad i Spanien. Jag hoppas att vi ska komma iväg dit själva som planerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *