19 december

Idag en hoppets sång som en del av oss sjöng i unga år, och med en påminnelse som kan behövas i alla år. I synnerhet detta.

Känn ingen oro, som Charlotte Höglund sjöng och inspirerade många med på 80-talet. Här får du höra den med vänner som (också) kan förmedla musik så den når in under huden, Helén Tanzborn och Anders Wihk – som du kanske minns från lucka 1.

https://youtu.be/MLwQK7uvN6A
Helén Tanzborn & Anders Wihk

Känn ingen oro.
Var inte rädd.
Det är så både Gud och änglar hälsar människor enligt Bibeln.
Det är lättare sagt än gjort att släppa oro och rädsla. Kanske behöver vi först erkänna att de finns innan vi kan förmå att lyssna till budskapet. Min hjärna har egentligen svårt med både uppmaningar och negationer, och i mörka tider blir jag sällan stärkt av inte-utrop från andra. Du vet: ”Tänk inte mer på det där!” eller ”Oroa dig inte!” Men när det är Jesus som citeras hör jag orden med en annan klang. Tonerna av ett löfte istället för skramlet av tomma ord.

Lördagarna har inneburit längre texter och bokerbjudande, men nu sparar jag den längsta textgåvan till julafton – och hälsar dig välkommen att hitta mina böcker via nätbokhandel.

⭐️

OM FÖRFATTAREN
www.ekhemmanet.se


Vill du tipsa andra om ljuskalendern, kopiera denna adress och klistra in den i ett inlägg: http://cecilia.ekhemmanet.se/ljuskalender-2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *