3 december

Omsorgen om det lilla barnet inombords är extra viktig när det är mörkt omkring oss. Och mörkt i oss. Kanske av pandemier, förluster, ovisshet – eller annan sorg och oro.

Det barn jag bär inuti (och då menar jag i själen) har alltid mått gott av te och Madicken. Så också nu. Klickar du på bilden nedan bör du kunna uppleva Junibackens jul. Vi kan se den tillsammans, men på olika håll.

I avsnittet finns en psalmvers som ger både mitt inre barn och min inre gamla tant ljus i mörkret. Hopp om kraft.

”Blott en dag, ett ögonblick i sänder.”

Men i andra versen finns några ord som jag nynnar ännu oftare på. Och som jag har märkt stämmer. Hur tungt än allt är finns det kraft till en stund till. Kanske blir det lättare att se det om vi har kontakt med det lilla barnet inuti, och förstår dess känslor.

”Morgondagens omsorg får jag spara, om än oviss syns min vandrings stig.
”Som din dag, så skall din kraft ock vara”, detta löfte gav han mig.”

Klicka på bilden för att se Junibackens jul på SVT Play

⭐️

OM FÖRFATTAREN
www.ekhemmanet.se


OM LJUSKALENDERN

Om du uppskattar inläggen har du vinst varje gång. Den som offentligt delar ett inlägg med hashtaggen #ljuskalender2020 har också chans att vinna en julklapp. Gör inlägget senast 15 december så är du med och tävlar. Dela exempelvis länken till själva kalendern och bjud in dina Facebookvänner att följa den. Här finns webbadressen om du vill kopiera den och klistra in den i ett inlägg: http://cecilia.ekhemmanet.se/ljuskalender-2020

2 reaktioner på ”3 december”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *