Ända till påska?

Julbelysningen i vår, ovanligt adventspyntade, stad har till sist plockats ner. Jag hör inte till dem som tröttnar på julen redan på annandagen, så jag har varit glad att det har fått lysa länge.

Julen nerplockad i stan

Och hos oss lyser det fortfarande. Sakta, sakta har jag plockat bort juligheterna ungefär en ljusstake eller röd duk var tredje dag. Men allt är inte borta.

Hemma är delar av julen kvar

Det får lysa ett tag till. Inga andra lampor kan ge det här harmoniska skenet. Och vem har hittat på att stjärnor och flerarmade ljusstakar ska bort ett visst datum. Ingen i det här huset i alla fall.

Stjärnor är också lampor

Men ända till påska kommer de inte vara kvar. Först kommer fastan, och fastetraditioner har vi i det här huset. Och dem kommer jag nog återkomma till.

En reaktion på ”Ända till påska?”

  1. Förstår precis vad du menar med att det är så härligt ljus i adventsbelysning – håller helt med. Sätt i väldigt svaga glödlampor när du ställer tillbaka de vanliga lamporna så kanske det blir lite mysigare. Jag tycker också om det varmrosagula skenet från min saltstenslampa. Den lyser precis så där lagom. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *