Änglar och kantareller

Hälsomässigt en sämre dag, men innehållsmässigt en god. En liten utflykt blev det, när jag följde med dottern och hennes närmaste vänner till första gudstjänsten med konfirmandgruppen. Mitt barn är konfirmand! Innan hon föddes var jag själv konfirmandledare, och det är lätt att ha åsikter om hur det hela borde vara. Men dem håller jag inom mig och övar mig att släppa barnet. Ungdomen. Som jag sjöng flera av dagens psalmer med när hon var liten.

20130929-194214.jpg

På eftermiddagen gick familjen ut i skogen i gyllenhösten. Jag hade förstås gärna velat följa med, men fick lyssna på kroppen nöja mig med att ta emot guldet de kom hem med. Trattkantareller och vanliga kantareller. Redan uppätet.

20130929-194753.jpg

Och om vi har tur får vi konfirmandens makalösa cheesecake till efterrätt om en stund.

20130929-195027.jpg

4 reaktioner på ”Änglar och kantareller”

 1. Jag läste ÄLGAR och kantareller! Dåliga ögon kan ställa till med spratt – man läser ihop lite hur som helst.
  Kul att ni fick ihop en svampskörd att festa på. Här har vi också varit ute på en liten utflykt – vi hittade fyra st kantareller. Tror inte det blir någon mer svamp för oss i år för nu ska knäoperationen äntligen bli av. Men jag ser fram mot nästa år ….

  1. Nej, nån älg råkade vi inte på. 😉
   Fyra kantareller i en soppa hade fått spädas med mycket buljong och grädde för att räcka nån vart.
   Tack för dina hälsningar, Gunnel, och stort lycka till med operationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *