År som går och familjer som växer

Idag är det fyra år sedan vi landade i Sverige som den familj vi skulle vara. Efter åtta fantastiska, oslagbara, omvälvande, ljuvliga, jobbiga, underbara, påfrestande, hemlängtiga och njutbara månader i Kenya var adoptionsprocessen klar och vår son verkligen vår också juridiskt. Den 3 juli landade vi med en storasyster som hunnit fylla tio under sitt Kenyaäventyr och en lillebror som skulle fylla tre år en vecka senare. Hem till rent kranvatten och svensk sommar. Hem till vänner som mötte vid tågstationen i Sundsvall. Hem till sorgen efter min pappa. Hem till vår egen trädgård där vännerna bjöd på jordgubbar och champagne. Hem till huset som familj och vänner hade röjt (efter hyresgäster som inte får goda vitsord…) och gjort fint. Hem till gamla katten. Hem till Hemmanet.

20130703-145937.jpg

Redan på Arlanda väntade mormor, moster och kusinerna som saknat sin stora kusin och den yngre som de aldrig tidigare träffat. Startsträckan var obefintlig. Lek och kramar omedelbums mellan de tre jämnåriga gossarna. Nu har familjen växt ännu mer, tack vare bonusmorfar och hans barn och barnbarn, och idag har vi hämtat gossen efter några dagar i stugan med kusiner och bonuskusiner. Leken var i full gång när vi kom och mormor och morfar/farfar gräddade våfflor så det stod härliga till. Sommarlov och en familj som växer.

20130703-150640.jpg

8 reaktioner på ”År som går och familjer som växer”

 1. Så alldeles varm i hjärtat jag blir av att se bilderna och läsa vad du skriver. Kärlek är det viktiga, det som avgör vem som är familj, son, kusin. Ingenting annat. Tänk om bara alla kunde tänka så. Tänk om inte allt behövde vara så krångligt!

  1. <3 Ja, det är totalt obegripligt att det är så många som inte tror sig kunna älska ett barn de inte har blodsband till.

 2. Jag vill verkligen gratuera till jubileumet. J
  Jag kan förstå känslan när papperen var klara och ni visste att han var helt och hållet er grabb.
  Vi har ju upplevt samma fast ändå på ett annat sätt.
  Våra pojkar vill fira sina jubileum mef tårta 🙂

 3. Gör ett nytt försök för vilken gång i ordningen att komma förbi spamfiltret Så glad du låter o det gläder mig. Så härligt att få en bonusmorfar o bonuskusiner. Fina bilder
  Hoppas ni får njuta fina dagar och att du får må lite bättre. Kramar

  1. Tack för härlig hälsning och för att du försökte igen och igen! Bloggen fastnar alltför ofta numera, vet inte varför.

 4. Hade jag inte haft det liv jag har idag så hade jag gladerligen kunnat utöka Ohana med ett adopterat barn.
  Älskat det lika mycket som de andra.
  Så glad för er skull och om det du berättar så fint!

  KRaM

  1. Tack kära du! Nu är det tydligt att all din kraft behöver riktas åt de barn som redan finns, men begreppet Ohana för familj känner ju, enligt filmen iaf, inte skillnad på blodsband och andra familjeband. Fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *