Att göra reklam för sig

Vid en kurs häromdagen blev det över lunchen tal om mitt författande. Ett ytterst ovanligt inslag på jobbet, men nu var det en kollega som hade börjat läsa min roman och nämnde hur uppslukad hon blivit, så där trevligt och lägligt tillsammans med flera andra som inte kände till att jag skrev.

Det är svårt att promota sig själv. Att helt apropå ha med sig en bunt böcker i oväntade sammanhang känns inte helt korrekt, fastän det verkar som att människor blir glada och intresserade av att få höra talas om Cecilia Ekhem – ”författaren” när de känner en annan del av mig. Det vore lättare om andra kom på att de skulle göra reklam istället 😉 Och ibland har det hänt att nån Facebookkontakt spontant har gjort reklam för mina böcker, och några bloggare har skrivit enormt uppskattade inlägg om Väntrum.

Nu har jag i allafall en skrivarsida på Facebook och försöker göra reklam för den så mycket jag törs, men det är inte många procent som nappat. Jag hoppas fåfängt att någon ska komma på att dela länkarna vidare precis som de gör med så mycket annat. Men man ska väl inte ge sig – så nu har jag gjort ett reklamförsök igen – och skapat ett event för den julmarknad där jag med en smula pinsamhet ska försöka få folk att tro att de kan ge bort mina böcker i julklapp. Men till skillnad från bokmässan i Göteborg så kan det gå förbi en och annan av mammas kompisar som kanske känner sig nödgade att köpa en bok 😀

Tyvärr så är den fina julbok jag deltar i helt slut på förlaget Semic. Annars hade den platsat fint på en julmarknad. Kärlek i juletid heter den och finns att låna på bibliotek. Min novell utsågs glädjande som en favorit i en recension. Stort när det är så många fantastiska författare med. Jag har tidigare bloggat om den och där tagit med ett utdrag ur novellen Julreträtt.

http://www.facebook.com/ekhemmanet

4 reaktioner på ”Att göra reklam för sig”

  1. Ja det är verkligen inte lätt att skapa synlighet för sig själv på nätet. Man kan ju tro att det är lättare än nånsin, samtidigt är bruset och informationströttheten stort.
    Jag ska tänka ut listiga sätt att promota dina böcker framöver, genom min ”vanliga” identitet. Vänta bara. 🙂

  2. Om jag vore du skulle jag alltid ha ett extra exemplar av boken i väskan. Det är härligt att vara rakryggat stolt över det som har åstadkommits. Det ger mer till det som är och som ska bli samt kraft och energi till de dagar då det speciellt behövs.

    1. Det är en bra idé, som jag ska försöka våga mig på nån fler gång. Häromdagen hade jag faktiskt två ex i väskan för de var på väg från jobbet. Slängde fram dem på ett styrelsemöte och blev bums av med båda och insåg att jag hade kunnat få tre till sålda där och då 😮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *