Bea – mitt namnsdagsbarn

Idag har min låtsaskompis namnsdag. Beatrice. Bea.

Så heter hon, min huvudperson i första (och enda utgivna) romanen Väntrum. Hon som började som en bild i mitt huvud, en bild av en person i ett väntrum. Skrämmande, hoppfulla dörrar. Hotfull tystnad, drömskt småprat.

Jag lärde känna Bea, hon blev till medan jag skrev, tog färg av mina tankar, känslor och erfarenheter men gick sina egna vägar. Som romanfigurer gör om man ger dem utrymme. Jag saknar henne, och skulle vilja gratulera henne på namnsdagen med en kopp te och en lussebulle.

Du som känner Bea och tyckte om Väntrum, tipsa gärna andra om boken nu i julklappstider.

20131202-172413.jpg
Bea i Liselotte Svelanders och Peter Nykvists gestaltning. Huvudpersonen i romanen Väntrum (Cecilia Ekhem)

2 reaktioner på ”Bea – mitt namnsdagsbarn”

 1. Det var roligt att lära känna Bea.
  En sympatisk person som det är lätt att tycka om.
  Jag undrar vad som hände sedan..
  Skulle vara roligt att höra hur hon har det nu.

  1. Jag undrar ofta vad hon gör nu. Lite vet jag förstås eftersom jag har läst efterföljaren till Väntrum. 😉
   Roligt att du tyckte om Bea!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *