Beröring på djupet

20130429-124548.jpg

Det var något magiskt redan att sitta längst fram och bli omsluten av dimröken från en vacker och lovande scen. Och den höll vad den lovade. En sån här konsertupplevelse har jag inte haft sen tonårens crusher för Niclas Wahlgren och Europe. Sarah Dawn Finer är en fulländad artist och jag är så tacksam att vi tog oss dit. Det kostade på. Min kropp gör ont idag och mitt tålamod med att vara instängd hemma är slut fastän det borde ha fått extra skjuts av en så otrolig konsert.

Det var den. Helt otrolig. Platserna längst fram är i lägsta laget, men att vara nära, nära det som händer på scen gör upplevelsen ännu tätare. När minspel och rörelser syns så tydligt. Fantastiska musiker, och en Sarah som får hjärtat och ögonen att flöda över. Närvaro, humor, beröring och en röst som fyller varje cell i kroppen.

20130429-124603.jpg

Dessutom en väldigt personlig upplevelse. Vid varje konsert har Sarah dedikerat ”Med dig vid min sida” till någon i publiken. Jag hade sett det och skickat in min nominering. Den vann, och det var vår fantastiska dotter som fick sången sjungen för sig. För att hon finns vid min sida, hon som en gång var en dröm. Jag önskar att jag hade sparat de textraderna. Uppenbarligen berörde de eftersom just den dedikationen blev vald. Men nu fick vi höra dem uttalas av Sarah och sedan tacka personligen, under en vimsig och kort stund vid signeringsbordet.

20130429-124835.jpg

Jag var också med på bilden, men bara stjärnorna får vara med här. En sliten och svullen febermänniska med stripigt hår fick klippas bort. Hårförlängning ska jag nog skriva upp på den världsliga delen av min önskelista. Den är lång nu. En till punkt kom med igår: att Sarah ska läsa och tycka om boken jag trots allt vågade ge henne. Kanske den punkten kommer som nummer två efter den viktigaste punkten – den som står skriven i blodrött bläck: Att få bli frisk.

11 reaktioner på ”Beröring på djupet”

 1. ÅÅÅÅÅÅ vad jag är glad för din skull!
  Sara är fin men din dotter är ännu finare <3
  Förstår att du är mycket glad över henne.
  Kram!!!!!

 2. Wow, vilken grej, vilken otrolig upplevelse det där måste ha varit! Gillar verkligen Sarah Dawn Finer och ännu mer nu efter det här! 🙂

 3. Vad härligt att ni kom iväg och att det var en så fin konsert! Vad kul att just din text blev vald!

 4. Det låter som en helt fantastisk upplevelse! En jättefin bild.

  Och jag ser mycket fram emot dagen då du bockar av punkt 1 på listan, vilken underbar dag det ska bli. Så skönt att kunna lämna en sådan punkt bakom sig och kunna ägna sig åt världsligheter. Önskar så att den dagen är här snart.
  Kram

 5. Måste flika in och berätta att Cissis ord till fina dottern inte gick av för hackor. Ögonen tårades när Sarah läste vad Cissi formulerat till sin dotter. Och när jag sedan såg, från andra änden av stolsraden, hur dottern med ett leende lutar sig mot sin mor då var jag glad att jag hade vattenfast mascara och servietter redo att tas i bruk. ❤

 6. Nu har jag läst mig ifatt,varit för trött för att orka under helgen. Men jag bad istället att du skulle komma iväg på konserten. Så glad att du/ni kom iväg och fick dela den iupplevelsen. Och vad underbart att din dotter fick sången tillägnad sig/dig. Att få låta musik och ord tränga in i sin själ kan ge så mycket utöver det uppenbara. Ber att när tröttheten förhoppningsvis minskar så ska du kunna låta upplevelsen fortsättta att fylla dig med glädje.

  Kramar

 7. Tack för underbar medglädje! Både från er som var en bit ifrån och från berörd medpublik. <3

 8. Är övertygad om att Sarah läser boken och säkert känner igen sin egna längtan. Förstod att hon bär på den hon med när man lyssnar till låten ”till dig” Tillbanret man längtar så efter men som man ännu inte fått..
  Kom ihåg vad vår gemensamma bloggerksa C nämnde ofta i början av sin blogg tid
  ” Just nu är en lycklig stund”
  Det har blivit mitt starkaste devis just nu

  KRAMAR och tycker så mycket om att läsa hos dig 🙂
  Inser att jag har hela semestern på mig sen att läsa ikapp allt *ler*

  1. Åh vad glad jag är för dina ord! Glad att jag skrev hos C så du hittade hit! 🙂 Och jag till dig. Det är en bra devis det där. Vi har en god vän som ofta säger ”nu njuter vi av den här stunden” och det gör vi verkligen när vi träffas, trots att livet är bökigt för oss på olika sätt.

   Sarahs inledningsprat till ”Till dig” var så starkt (iaf i Sundsvall, vet inte om det var liknande hos dig). Särskilt starkt för mig. När hon berättade hur hon brutit ihop när hon skulle sjunga in den låten. Inte konstigt att den berör också oss åhörare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *