Blod och vatten

20120320-222919.jpg

En tonårskind smektes nyss, och en femårings hand. Kroppar i vila som ger ro till min egen.

”Du är min bästa mamma. Och pappa är min bästa pappa” så sa han, den lille ikväll. Och fortsatte glatt ”…fast jag har ju bara en mamma och en pappa!”

Sen hejdade han sig själv, stannade upp mitt i språnget och sa ”Nej, förresten.” Och vi talade en stund om att det har funnits en mamma och en pappa tidigare. Som vi inte känner.
Men vi känner varandra. Och det är oväsentligt om blod är tjockare än vatten. För i våra ådror rinner inget vatten. Men blod och kärlek.

4 reaktioner på ”Blod och vatten”

  1. Spontant ville jag bara klicka på ”gillaknappen”, Facebookvanan troget, men när jag ”kom på” att detta var bloggen så kändes det ganska skönt att det inte var så enkelt att gilla dina stört sköna ord kärleksord. ”För i våra ådror rinner inget vatten. Men blod och kärlek” Så otroligt fint skrivet! Och den kärleken som rinner i era ådror speglas i era ögon. Det är gott att skåda.
    Kramar till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *