Bloggande och korrekturfel

Det är 7,5 år sedan jag klev in i bloggvärlden. Dessförinnan hade jag varken läst eller skrivit blogg, men när vi skulle ge oss iväg på livets största äventyr – den långa adoptionsresan till Kenya – så ville vi dela med oss av vårt Kenyaliv till nära och kära hemma i Sverige. Då föddes bloggen Hej och karibuni med det första inlägget som syns på bilden. Det visade sig bli en blogg som lästes också av många som vi inte kände, blivande adoptivfamiljer inte minst. Hela den bloggen finns kvar, så om du har lite att göra kan du läsa dig igenom våra åtta månader i landet som gjorde vår familj komplett

image

Adoptionsbloggen var ett mycket jämlikt projekt. Precis som vi har nattat barn varannan kväll skrev vi varannat inlägg. Sen kom vi hem och avslutade bloggandet.

Senare blev jag tillfrågad om att blogga för Villhabarn, och där föddes den egna bloggen Cecilia summerar. Den kom att handla om barnlängtan, skrivande och liv – och hösten 2011 flyttade jag bloggen till den egna domänen ekhemmanet. Ett halvår senare drabbades jag av febern som inte går över.

Det här blev visst en historiebeskrivning fastän det enda jag hade tänkt säga var att Blogger/Blogspot inte verkar jobba så mycket med utveckling. Jag har aldrig bloggat under deras paraply, men har kommenterat många bloggar. Och under alla år har detta fula fel funnits med. Det stör en ordnörd. Ser ni korrekturfelet?

Om det nu är nån som läser här. Den som stänger bloggen i nio månader tappar av förklarliga skäl sin läsekrets. Jag stängde ner för att minska på ansträngningar som ökar mina symptom. Det har fungerat väl, så nu när jag har börjat skriva igen blir det mer sällan. But I’m back!

image

2 reaktioner på ”Bloggande och korrekturfel”

 1. Välkommen tillbaka!

  Jo, jag ser felet, men inte förrän du påpekar det. Blogger är faktiskt rätt kass. Har länge tänkt byta till wordpress men inte kommit mig för. Jag tror att det är för att jag tänkt börja lösenordsskydda då, och det drar jag mig lite för.

  Som sagt, välkommen tillbaka till bloggandet!

  1. Tack Helga! Roligt att du tittade in! Och fann felet. 😉
   Jag är väldigt nöjd med WordPress, och väldigt imponerad av mig själv för att jag lyckades koppla wordpresskontot till den egna domänen ekhemmanet.se
   Undrar hur jag gjorde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *