Blogglädje

Jag har sagt förr att det var en glädjedag att jag började blogga. Det har givit mig nya vänner och nya läsare. Det är ohyggligt svårt att nå ut som förlagslös författare – men tack vare det egna bloggandet och upptäckten av alla längtansbloggar som finns där ute så har jag nått nya bokläsare. Och just dem som jag tänkte på när jag började skriva Väntrum.

Det blev ju en svacka efter Bokmässan när jag fattade hur omöjligt det är att synas som hobbyförfattare i en kändisvärld. Och jag har grubblat en del på om det är lönt att hålla på med tjänstledighet och skrivande. Det är sannerligen en förlustaffär – extra nu dessa dagar när jag är hemma med sjukt barn och inte kan förvänta mig pengar från Försäkringskassan då en skrivardag inte ger någon inkomst. Tur att jag själv blev sjuk då så att jag förenar två anledningar till att sitta i soffan 🙂

Ett gäng Väntrum som väntar på sina läsare

Grubblande över vad vitsen är som sagt. Och ledsamt att inte en enda bokbeställning kommit från någon medlem i Barnlängtan trots att priset medlemserbjudandet där är för mig lägsta möjliga. Det är lätt att negativa tankar går i spiraler neråt, och eftersom ingen har nappat på det här medlemserbjudandet så har jag tänkt att det kanske är att lura mig själv att tro att min roman verkligen är något för den stora skaran längtare.

Men så kommer det något som kan vända spiralen uppåt igen. Idag var det Märtas blogginlägg på I väntan på ett barn. Lösenordsskyddat eftersom hon ligger och läser Väntrum på bilden. Tack Märta. You made my day.

Eftersom jag nu blev sjuk själv och missar kvällens inplanerade (och sällsynta) galej så satsar jag på en tevekväll. Idag blir det TV3:s barnlängtansprogram Drömmen om ett barn. Jag hör till dem som verkligen tycker om SVT:s Barn till varje pris? även om jag oroade mig en del med tanke på titeln. Jag förundras över – men gillar – att det beskrivs så totalt olika sätt att bilda familj. Homosexuellas barnalängtan har jag länge känt med (det anar nog Väntrumläsarna) och skrivit blogg om tidigare. Kanske kommer TV3 skildra majoritet av barnalängtarna, men jag tror båda sidor behövs. Och jag tror det är bra med tanke på synliggörandet av denna längtan att två kanaler tar upp den här – för mig och för många – stora frågan samtidigt.

2 reaktioner på ”Blogglädje”

  1. Vad roligt med en ny blogg! Jättefin! Jag har haft så svårt för att kommentera på din förra blogg vet inte varför, här går det lättare!
    Den nya omslaget blev ju superfint! Du är verkligen en superduktig författare! =)
    Jättebra bok! När kommer nästa?? Vill läsa MER!

  2. Tack Märta! Fler gånger om! 🙂
    Nästa roman är klar, men eftersom det är en förlustaffär att ge ut på egen hand så skulle jag önska att nåt förlag nappar den här gången. Väntar på besked från två ställen efter första refuseringen….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *