Blommor då och nu

Idag är det ingen kalasdag, utan en sjukhusdag. Just nu har jag ett par timmars paus från provtagningar och passar på att vila hemma i soffan ett tag tillsammans med en sång som både jag och minstingen har nynnat mycket på sen nationaldagen. Kents Sverige. Jag brukar lyssna på originalet och på Glada Hudikteaterns gråtversion, men hittade nu en ny pärla. Allt med Sarah Dawn Finer är pärlor på mitt nyfunna halsband.

Så avlägsen vintern verkar just nu, när tösen och hennes vän ägnade en lång stund att plocka en så fin bukett till mig. Kärlek! Och snart sommarlov. Imorgon sjunger dottern Adele till vännens komp på skolavslutningen. Jag utreder mentalt möjligheten att smyga in och lyssna på dem innan det är dags för skolavslutningen som jag bävar för. Den när sonens skola, som vi ser från köksfönstret, stängs efter nästan hundra år eftersom en skola med bara åttio barn inte anses kunna hålla på sikt. Än är inte alla hinder avklarade för att det ska kunna bli en friskola om nåt år, så det blir en märklig dag imorgon. En sommardag då samma slags sommarlovsblommor blommar som för hundra år sen. Och en plantering stängs på obestämd framtid.

20130612-123555.jpg

2 reaktioner på ”Blommor då och nu”

  1. Åh vad ledsamt att din sons skola ska stängas! Våra barns skola kommer nog snart upp i 80 barn (!) och den är det ingen som petar på. Och det finns en till, liknande i kommunen. (Och sedan ett gäng likadana platta 70-talsskolor mitt i villamattorna). Så olika det kan vara!

    1. Här är man tydligen övertygade om att skolans storlek påverkar både kvalitet och ekonomi. Det är sorgligt! Jag är säker på att alla som valt det här lilla mysiga bostadsområdet har gjort det för att det finns en skola…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *