Boost

Jag läser om olika utmärkelser i böckernas värld. Min roman har inte vunnit några priser eller sålts i mängder. Jag har aldrig fått någon utmärkelse som ges till människor som gör skillnad för många. Men jag har fått sånt här. Som jag läser igen och igen.

”…Måste ge mig till känna ännu en gång eftersom jag just nu läser Väntrum igen. Första gången i våras, och som jag skrivit till dig tidigare var den läsupplevelsen livsomvälvande för mig. Mitt trasiga hjärta och min såriga barnlängtande själ blev lagad av Väntrum. Så var det, kort och gott. I ärlighetens namn tror jag inte jag läst nån bok som påverkat mig så mycket som Väntrum gjorde. Jag var så mottaglig, igenkänningen så stor, behovet av tröst och bekräftelse så enormt. Nu gläds jag oerhört för att du börjat skriva igen. Både för att jag förstår att det betyder att än mer ork och styrka återvänt till dig, men också för rent egoistiska skäl eftersom jag SÅ längtar efter uppföljningen till Väntrum…”

Den här kommentaren skrev K här på bloggen, och redan tidigare har jag fått fantastiska ord i mejl av K och av andra läsare. Väntrum skrevs för drygt sex år sen till en romantävling där ingen av de över trehundra bidragen ansågs ha kvalitet nog för att vinna. Hmmm… Med tanke på en del av det böcker som Forum givit ut genom åren så är det en smula pinsamt. Sa den partiska enkvinnsjuryn.

Ingen vinst, men författandet har burit frukt i form av förändrade liv. Det är en karamell att suga länge på.

20120818-191848.jpg

4 reaktioner på ”Boost”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *