Det kunde lika gärna varit jag

Nu vimlar det av julsånger, på Spotify, på teven, i artiklar, i reklam. Igår hörde jag på radion att Mauro Scocco har gjort en julskiva. ”Spännande” tänkte jag, eftersom han brukar göra bra låtar. Ibland helt fantastiska. Men så spelades en låt från skivan och jag blev riktigt besviken. ”Då är hela världen vit.” Besviken över att just denne låtskrivare har skrivit en sång genom att stapla en hög med uttjatade svenssonkommentarer på varandra. Och så det billiga tricket att låna komp från älskade julpsalmer.

Sen finns det andra julskivor som landar som en gåva i famnen, som plattan Det kunde lika gärna varit jag som släpps idag och säljs till förmån för Frälsningsarméns arbete.En som alltså inte ska lyssnas gratis. Anna Stadling, som jag lyssnar på nästan dagligen, står bakom idén, och med sig har hon en skara fantastiska svenska sångerskor Jag har beställt den och tills den kommer lyssnar jag igen och igen på inslaget från TV4:s Nyhetsmorgon i lördags. Anna Stadling, Helén Sjöholm och Rigmor Gustafsson (varav två från Sundsvall 😉 ) sjöng. Och sjunger igen. Helena Andersson, officer i Frälsningsarmén i Sundsvall, Nacksta (där vi bodde förut) medverkade och berättade om arbetet för de medmänniskor som får hjälp tack vare Frälsningsarmén.

Helen%20Sj%C3%B6holm,%20Rigmor%20Gustafsson%20och%20Anna%20Stadling%20-%20%C3%96nska%20dig%20en%20stilla%20natt

Idag fyller SMS:et 20 år. Det ska vi fira. Ett sätt är att skicka ett SMS som gör skillnad. Jag fick nyss en hälsning från en vän som inte hittade mig på Facebook längre och inte bekvämt stannade där, utan gick vidare och skickade några rader som verkligen gjorde skillnad för min dag. Jag har själv skickat ett SMS som gör skillnad. Jag skrev ordet HOPP till telefonnummer 72950. På det sättet skänker jag 50 kronor till Svenska kyrkans internationella arbete.

Kanske du också firar SMS:ets 20-årsdag med att skicka ett meddelande som gör skillnad?

Sj%C3%B6holm,%20Gustafsson%20och%20Stadling%20-%20Aftonpsalm

Av någon anledning skapas en liten bild tillsammans med TV4:s inbäddningskod. Desto mer stjärnor blir det. Länkarna fungerar inte heller i iPhone, men här är också sång 1 och sång 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *