Doften av sommaren

Gårdagens arbete, tvätta och hänga lakan och bädda rent (ett riktigt skogshuggararbete för mig just nu), gav lön i form av extra god sömn. Jag är annars glad att jag sovit så bra under den här tiden, men i sommardoftande och nybäddade lakan sover jag allra bäst.

Sommardoft

Och nu lyssnar jag gång efter annan på en sång av min ständige följeslagare Göran Fristorp. Som en himmel. Ni som har Spotify kan lyssna via spelaren här nedan. Denna gång är det Åsa Jinders fina text han sjunger. Den passar utmärkt till sommardoftande lakan.

Jag sa ju att den som är sjuk önskar bara en sak. Nästan. För det finns fler saker lite längre ner på listan. Jag önskar mig en egen tonsättare som ger ord ny själ på det sätt som Göran Fristorp gör. Någon med gott om tid, ständigt en ny melodi på gång – och dessutom kärlek till mina texter. Det har jag själv. Jante bor inte här.

Jag känner igen mig i Åsa Jinders texter. Där finns mycket längtan.

Som en himmel
Text: Åsa Jinder

Som en himmel fallen till jorden
Evighetens stjärnor glittrande underbart
Som all guds välbehag i mina händer

Som en silvermåne om natten
Skänker all sin skönhet ned till vår silverjord
Som all förlorad tro funnit sin längtan

Sökte en sanning mitt liv var så stilla
Min längtan en evighet
Önskade doft av en sommar så kom du
Och aldrig förlorar jag den doften av sommaren

Som en smekning lever och älskar
Som en lycklig tanke ler i en frusen själ
Som en försoning som väntat för evigt

Som en glädje öppen och sårbar
Som en våg av hav en vidunderlig verklighet
Som när en vilsen sorg förvandlas till härlighet

4 reaktioner på ”Doften av sommaren”

  1. Jag är så ledsen att du fortfarande inte mår bra 🙁 Önskar att du snart ska få bli frisk igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *