Drinktips

Skrivardag efter hektiska dagar.
Drycken för skrivandet är te. Idag är dottern ledig och fick välja sort, så det är choklad/mint i koppen. Det drack jag mycket i mina egna tonår, men de senaste 20 (!) åren har mina tepreferenser varit väldigt snäva. Det är nog rätt otacksamt att köpa te till mig eftersom jag har så specifik smak. Det går bra att dricka det mesta (förutom grönt eller ”parfymerat”) men de tesorter som ger njutning och som nästan är ett måste för skrivandet är få.

Äkta Gute

Gute – det var den första bland mina favoriter, så lakritsälskare som jag är, och äkta Guteblandning från Kränku ska det helst vara.

Munk – det finns två sorters munkte. Den ena blandningen ger mig rysningar och den andra får snarare axlarna att sjunka och friden att infinna sig. Här är det också gotländska Kränkus te som gäller, men det är inte alla som har den. Jag har varit i många tebutiker och sagt nej tack efter att ha stoppat näsan i burken med ”munkte”.

Kvitten – min största passion. Jag tror jag började köpa det i Umeå 1990, och nu hittar jag att den fina tebutiken har en webbshop….

Brunkullan – en jämtländsk teblandning med samma smakmelodi som mina övriga favoriter. Jag väljer oftast det svarta men även rooibos. Ta en titt på de ljuvliga bilderna på hemsidan.

Tekopp och romanmanus

Det finns alltid en tekopp med när jag skriver. Också när jag trycker ut ett färdigt manus och för att skicka in det till förlag. Fyra förlag fick det och fyra sa nej. Men ett av nejen var så pass personligt och innehållsrikt att jag förstår att jag inte ska ge upp. Ändå har inget fler förlag fått romanmanus nummer två. Det är inte konstigt att jag aldrig blev idrottare eftersom jag tycks sakna uthållighet. Inte i skrivandet, men i försöken att nå ut med det.

Men eftersom själva skrivandet och inte administrationen runt det är det som fyller mig med glädje (förutom läsarnas ljuvliga återkopplingar som är bäst av allt) så fortsätter jag med tredje romanen nu istället. Min huvudperson får inte dricka sånt här te, utan en dryck gjord på malda teblad. En stark dryck med varm mjölk och socker.

6 reaktioner på ”Drinktips”

  1. oj vad många dar utan bloggläsande, en ofrivillig fasta. DU har skrivit så många fina saker jag önskar jag skulle orka kommentera men jag orkar inte Är så obeskrivligt trött. Livet gick i botten igen. Kram i alla fall.Så roligt se min ängel igen

  2. Mäh, i telådan här hemma finns äkta Gute-te från Kränku, Visby. Inte mitt favorite direkt eftersom det finns fortfarande kvar…. Till skillnad mot dig så tar jag gärna något grönt, men gillar inte rött. 🙂

  3. Nu har jag kommit på hur man komenterar hoppas jag….
    Det är bra av att skrolla i bloggar av många anledningar, t.ex kan man upptäcka att det går att få tag på favoritte hem ifrån soffan 🙂

    1. Åh, samma favoritproducent? Hoppas jag får chans att bjuda dig på det 🙂
      Tack för premiärhälsningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *