Drömresa

imageNär sommarens värme ger kroppen lindring kan också den mest vinterälskande och adventsmysiga sjukstugepoeten drömma om att fly Sverige om vintern.

Den senaste tiden har jag sjuksängssurfat en hel del på resesajter, och bland annat byggt drömresor på Flygresor.se. Så här kommer något nytt, ett blogginlägg som jag skrivit på ett tag (skriva med feberhuvud tar tid) och nu publicerar i samarbete med Flygresor.se. Inspirerande att mata sina drömmar.

En del drömmar handlar om resor till ställen där jag aldrig har varit. Kanske en sista minuten-resa till min ungdoms favoritresmål London, eller till vitkalkade hus i grekiska Skiathos.
Men oftast handlar min längtan om att återse platser som gjort gott. Återandas dofter jag minns. Återsmaka stunder som varit viktiga.

Drömrutt
Drömrutt

Den varma och välgörande drömresan skulle gå till kontinenten i mitt hjärta och inledas på Zanzibar. Helt oväntat lyckades jag (på riktigt!) en gång vinna en vistelse på paradisplatsen Breezes som går att bokas via hotellsajten. Som ett SPA – fast i verkligheten. Men ändå långt ifrån den verklighet där Zanzibarborna lever. Inhägnat och avskilt. Jag skulle gärna se mer av ön och det egentliga livet där, men vid det tillfället jag var där hade jag just förlorat min far och fick andas värme och vila tillsammans med min mor och tioåriga dotter. Pappa var med i tankarna, och trots sorgen kunde vi glädjas. Åt paradiset. Och med en kropp som behöver stillhet, värme och ro vore det inte illa att få återvända till platsen där havet var varmare än kroppen och sanden vit som snö.
Breezes, Zanzibar 2009
Breezes, Zanzibar 2009. Dotter i aftonhavet.
Efter Tanzanias pärla skulle drömresan gå till Nairobi, där vi bodde i åtta månader när vi tog emot barnet som nu är tioåringen i familjen. Eftersom dagdrömmar bjuder på obegränsad budget skulle jag ta in på hotellet där vi med ett sagolikt restaurangbesök firade att adoptionen gått igenom. Vi skulle inte ha råd att sova där i verkligheten, men i drömmen gör vi det och tar med frukosten till en tidig tur i Nairobi National Park. 


Denna fantastiska park just i utkanten av storstaden. Skyskrapornas skyline och giraffers närhet i samma ögonblick.

Bamburi beach 2009
Bamburi beach 2009
När veckorna i Nairobi, med återbesök och nyupptäckter varit avklarade skulle vi ta oss till kusten. Det hotell vi bodde på utanför Mombasa verkar ha renoverats sen vi var där, men poolen känns igen på Bamburi Beach Hotel. Där var vi med vänner som besökte oss under vår tid i Kenya. Jag känner nästan värmen i kroppen. Av både sol och vänskap.

Bamburi beach via Flygresor.se
Bamburi beach via Flygresor.se (poolen sedd från andra hållet)
Den var nästan så att jag är sugen på att klicka Boka när jag hade sökt fram den här drömresan. Alla dessa flygturer skulle kosta mindre än 9000 kronor. Och inte ge ett uns av jetlag. Utom möjligen för evighetsfebriga kroppar. Evighetsfebrig och evighetsdrömsk. Det är härligt att dagdrömma.

Vilken resa dagdrömmer du om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *