Efterlysning

Ett land
…utan höst/vinter/vår-förkylningar som förvärrar kronisk sjukdom.
…med ME-forskning och ME:dvetenhet som nått så långt som möjligt. Som i Australien ungefär.
…utan rasistiska strukturer och människor som på allvar yttrar fraser som ”jag är inte rasist men…”
…där det finns ett engagerande och välavlönat, men inte för slitsamt arbete åt en fenomenal man.
…där det finns fina dans- och teaterskolor, och idrottsföreningar där föräldrar slipper arbeta och kan ligga ner på matcherna.
…med 30 grader om dagarna och 20 om nätterna året runt. Löv som skiftar färg och ger några krispiga hösttimmar då och då. Snö några dagar runt jul.
…med släta trottoarer, ljus- och ljuddämpade offentliga miljöer, hemtjänst och på alla sätt hög tillgänglighet för rullstolsburna och kraftlösa.
…med billiga, miljövänliga transportmedel för släkt och vänner som vill hälsa på.
…där det går att tjäna pengar på att några minuter om dagen dela med sig av sina dikter på Facebook och den som är sjuk slipper deklarera.
…där ord som ”utförsäkring” inte finns.
…med lika fina bloggläsare som här. Tack!

15 reaktioner på ”Efterlysning”

 1. Tja.. Jag har haft den här tanken åt dig tidigare.. På allvar! Kanske finns det ett land som kan husera hela familjen jobb o skola. Men beslutet måste fattas själv, att vilja ta ett stort steg o byta miljö. Ni har redan bott i Afrika ett par omgångar så barnen/t är ju aningen van att vara från Sverige.. Så det beror på hur viktigt det här verkligen är för din sjukdom? Om du ni kan tänka er ta det här beslutet en 3 gång..
  Förslag på länder:
  Nya Zeeland o slippa farliga djur. Vet dock inte hur det står till med ME kunskaper där..
  Scheyschellerna? Maldiverna men där finns det otäcka parasitmyggor.. Japan? Kanske kan mer ME än vi känner till? Men vädret kan ju vara minst sagt sisådär där då..

  Hawaii? Dominikanska republiken om du står ut med ideologin där?
  Hongkong? Taiwan men där får man ju astma av föroreningarna.. Vet inte om det är så hälsosamt.

  Blickar vi ut över Europa så har du ju iaf sjukförsäkringssystemet som här och får ta del av det iaf..
  Ja det är väl Kanarieöarna som har ok väder året om iaf oftast. Men jag vet inte om du klarar ett fuktigt klimat för det blir ju ung som svensk normalsommar där ca 22-25+ men det är ju hemskt fuktigt där.
  Malta?
  För frågan är ju om du behöver ett varmt o torrt klimat eller klarar ett varmt o fuktigt klimat?
  Thailand? Men där finns det maneter o otäcka ormar
  Hur det är med både rasism o ME kunskaper kan väl variera.. Beroende på ideologi o struktur med mer..
  Men ni kanske ska tänka o diskutera saken o bryta upp en 3 gång och saker är ju inte ristade i sten. Trivs man inte kan man ju byta igen eller flytta tillbaka till Sverige igen.
  Eller alternativet som ” pensionärerna” gör att man bor 6 mån med sommarklimat o sen flyttar hem till Sverige igen under sommaren.
  Men nu var det ju exceptionellt denna sommar. Den har ju gått till historian. Sån sommar har vi ju aldrig haft. Jo varmt som 1994, 2002 osv men inte så här länge som det var i år. Vi slog ju tom Europa på flera platser.

  Så tja när jag tänker efter så är det väl Kanarieöarna som kan ha detta klimat nästan året om. Ett par undantag i januari februari då det kan blåsa riktigt kusligt o otäckt där.

  Stenhus som är gjorda för att utesluta värme är ingen hit under deras sk vinterperiod. Då fryser man värre än en hund då det blir råfuktigt som en utkyld stuga i mars här i Sverige som måste värmas upp innan man kan vara där, så är tyvärr dessa hus där nere i de klimaten hela tiden under vintertid. Inte skönt alls kan jag tala om av egen erfarenhet. Men utöver det så borde det kunna gå med skolor o jobb där nere iallafall. De tillhör ju Spanien så sjukförsäkringen kanske infaller där för dig ändå? ME kunskap tja nja hm kanske det..
  Tänk över det ett par varv till och låt tanken gro..

 2. Passus! Jag skulle deprimera mera om jag blev tvingad o vara i ett varmt klimat! Jag som älskar snön och kylan och ser Svalbard och Antarktis som föredömen..Så jag skulle få nåt lessenhetssammanbrott om jag tvingades flytta ifrån min älskade älskade vinter. Jag som vill ha snö året om.
  Jag får tacka högre makter att min IH inte har artat sig på det sättet. Men leka mumie kan jag ju göra i vilket klimat som helst..
  Men jag hoppas du kommer fram till något i tanken som kan förhoppningsvis förbättra ditt läge iallafall. Visst tycker jag också om värme, men inte över 30+ och flera månader per gång. Sol och bad är väl alltid trevligt, men i måttliga mängder som allt annat.

 3. Misstänker tyvärr att det drömlandet bara finns efter intag av diverse olagliga substanser….. Men önskar att ni hittar något så nära som möjligt i verkligheten!

 4. Kan gå! Beror på vad som är viktigast i prioriteringen! Sjukdomen eller ideologin. Vad man orkar stå ut med mest sas. Samt att jobb och skola kan fullföljas så gnisselfritt som möjligt. Utöver det är det väl mest fantasin som sätter stopp och hur rambegränsad man känner sig.

  Vill man verkligen så kan man!

 5. Önskar att jag kunde skänka dig ett sånt land med allt .
  min dator blev knäpp när jag skulle skriva här det kom upp ett meddelande att du behövde avlusas men det tror jag inte men det lät så kul.
  Tänker på dig som gillar hösten, det är så fint ute idag så jag har snusat lite luft i dörröppningen men nu ska jag sova en stund
  kramar

  1. Undrar om avlusningsmedel hjälper mot ME! 😉
   Jag andas också lite höstluft ibland. Ljuvligt.
   Tänker på dig! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *