En tiger

Fast (d)en (här) tiger inte om sin smärta. Jag gör det till en rekommendation: om du lider av sjukdom som ger aktivitetsutlöst försämring – se till att inte drabbas av åkommor som blir sämre av inaktivitet. 

Som den här nackspärren. På min ovanligt stora utflykt till patientföreningens årsmöte (och ovärderliga känna-igen-sig-träff) sträckte jag nån muskel vid nacken, och det blir bara värre trots att två veckor har gått. Det ständiga viloläget är förmodligen problemet, så idag har jag lekt ME-fri och suttit upp mer än jag legat, gjort många nackövningar och promenerat runt på tomten. Och salvat och tablettat. Än hjälper inget. Stukad tigrinna tycker det räcker med sjukdomen att sucka över. Nack, axel, arm, hand- ont känns som överkurs. Det (eller självupptagenheten) fick mig att glömma två av närmsta vännernas födelsedagar. Prickiga tigerungen är tack och lov äntligen feberfri. Åtminstone. 

11 reaktioner på ”En tiger”

 1. Låter lite likt värken jag fåt i nacke, axel, arm, hand när jag tex suttit för länge med skärm i händerna… Röd tigerbalsam funkar bättre tycker jag. Dock mycket svåt att få tag på i Sverige. Ibland finns det på ÖB. Jag brukar importera den från Norge… Om det gick skulle jag beama en klutt till dig.

  1. Tack för beamviljan! <3 Utflykten till årsmötet var det som utlöste problemen här. Allt värre och inatt outhärdligt. Röntgen och monstermedicin som hjälper föga. 🙁

 2. Dålig kombo ja, ME och hälsoproblem som kräver rörelse eller att inte kunna ligga ner.
  Känns som att typ sträckningar och liknande tar längre tid att läka med ME. Kändes så även när jag var rörligare.
  Lider med dig och hoppas det går över snart, eller att du kommer på nån lindring.
  Kram.

  1. Tack! Jag gör just nu lite för många nackövningar och har en het disktrasa (i plastpåsar och tygpåse) på nacken. Nervöst att natten kommer…

  1. Varför skriver han om Västernorrland och förvirrar mig, vad är egentligen Östernorrland? Alltså, min hjärna är inte med idag!!!

   1. 🙂 Väster om Bottenviken. Vet inte om
    Östernorrland finns i Finland, men Västerbotten gör det iaf.

 3. Usch – låter verkligen inget vidare. Har hört om de med liknande värk spm tagit sig en rejäl fylla – slocknat – och då äntligen kunnat slappna av så att värken kunnat släppa. Inget att rekommendera dock – och jag hoppas att din värk ger sig ändå. Kram!

  1. Tack för kram och ”tips”! Det skulle verkligen vara att bryta fastan. 🙂 Men skulle nog vara illa för ME:n och kräkfobin (och föräldraskapet) även om det funkade på smärtan. Inatt har jag sovit några timmar i stöten här och där. Hittade en fåtöljställning som efter några nackövningar och massa värme på nacken funkar ett tag. Men skulle behöva liggande vila. Och värkfrihet…
   ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *