Energikakor och framtidshopp

Häromdagen skrev jag om författarförebilden Laura Hillenbrand som också lider av samma bedrövliga sjukdom som jag, och som trots det har lyckats skriva två bästsäljande romaner som blivit hyllade filmer.

Den ena boken, Unbroken, har jag sett som film och läst delar av (eftersom hjärntröttheten försvårar läsning) men den andra Seabiscuit visste jag ingenting om. Men så imorse tittade jag på en hylla i teverummet och såg detta.

image

En oöppnad VHS har legat i hyllan i åratal. Seabiscuit! Filmen från 2003 som bygger på Laura Hillenbrands bok. I vår hylla. Som en oväntad höstgåva från hemmet. Tacksam för denna lilla kaka av energi och framtidshopp.

Också trädgården hade en del att bjuda på, så trots för mycket huvudvärk (och ovilja att ta rätt medicin eftersom magsyran slagit slint efter 4,5 år med febernedsättande) blev det här en riktigt fin förmiddag. Dessutom gläds jag åt att sommarlovet idag är slut så det blir utrymme för  ensamvila igen. Fastän jag älskar socialt umgänge, i synnerhet med min familj, så behöver en kropp med evighetsinfluensa få vara ensam. Och förhoppningsvis kan jag efter lite fler vilotimmar återgå till sängförfattandet och skriva några rader till på min andra barnbok. Den som jag trots min ME lyckas skriva. Med inspiration från Laura, Åsa och Astrid. Kvinnor som gått före.

image

På baksidan av filmen står Lauras namn med pytteliten stil. Knappt läsbar. Nog kunde väl en sådan hjälte få del av hyllningsropen? Hon har mina. Heja Laura!

Och visst är det bra att vi är så omoderna att vi har kvar videobandspelaren. Nån fler?

6 reaktioner på ”Energikakor och framtidshopp”

 1. Gillar Seabiscuit!
  Har ännu inte sett Unbroken.
  Vår videospelare gav nog upp, men vi har filmer sparade : )

  Heja barnboksskrivandet!

  Kram❤️

  1. ME-vänlig film. Långsam och intressant. Särskilt som delar av min barnbok utspelar sig i samma tid. ? Kram till dig!

 2. Japp, jag har också en videospelare och määääängder med inspelade och köpta filmer jag aldrig tittar på! 😉

  1. Det är rätt roligt att damma av VHS:en. Särskilt att se de inspelade och påminnas om hallåor och reklam från ”förr”. 🙂

 3. Vad underbart lustigt att du hittade filmen hemma. Jag hade hört talas om Seabiscuit och vet att det är Tobey Maguire som spelar jockey eller nåt.
  Aldrig hört talas om Laura Hillenbrand förrän du skrev om henne! Är det inte så Hollywood funkar?
  Vhs-spelaren står hemma och skräpar men lyckas inte koppla in den igen…är så ”bra” på det det för med ”teknikens under”!/Ulrica

  1. Visst var det lustigt! Hoppas du får till det. Kul med VHS-nostalgi. Vi har nyligen besökt början på millenniet vis våra hemvideos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *