Fastepärla 15

Doppärlan.

Dopljus och doppärla

Jag tror på dopet som en aktiv handling från Gud, ett välkomnande med lika stor kraft oavsett om den som döps är vuxen eller ett litet barn framburet av mer eller mindre troende föräldrar. ”Du får komma precis som du är”

Doppärlan påminner om att jag alltid är välkommen in i Guds famn. Hur vilset jag än har gått. Hur hopplöst livet än har känts i vissa perioder så har det förr eller senare kommit en ny morgon. Pånyttfött liv.

Mitt dop gäller än, har samma kraft som när det skedde i ett litet enkelt sammanhang då jag var alldeles nyfödd. Barnens dop har varit efterlängtade högtidsstunder. En var tre månader och en var tre år när det skedde, och vid båda tillfällena har dopgudstjänsterna varit just den tacksägelse över barnen och livet som vi drömde om långt innan de fanns hos oss.

Ikväll sörjer jag en kärleksfull person som var med under vår dotters dop, och tiden i samband med den glädjedagen. Varma minnen. Glädje och sorg.

En del minnen från den andra tacksägelsefesten finns här. Tillsammans med många bilder på dem som jag tackar Gud för dagligen. Och ord som är min trosbekännelse.

 

Frälsarkransen är upphovsrättsskyddad av Verbum Förlag

4 reaktioner på ”Fastepärla 15”

  1. Ja, dopet är fint. Vi ska också ha dop, så småningom. Gillar också när du skriver om din tro. Kram!

  2. Tack båda. Oj så det gläder mig att läsa detta, eftersom jag har funderat lite på vad mina ”vanliga” läsare tycker om de här pärlorna. Kram på er!

  3. Så fint du skriver om dopet. Är precis min mening. Och i dopet handlar Gud, ingenting beror på mig och hur mkt tro jag har. Det är så tryggt att veta det i de stunder tron vacklar och är svag, det var Gud som gjorde mig till sitt barn. Jag blir alltid så gripen vid dop, det är glädjestunder. Gud har en famn en stor stor famn….. kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *