Författarfröjd

Igår var en dag av författarfröjd. I inspirerande författarcoachen Ann Ljungbergs veckobrev var jag veckans gästförfattare. På sin blogg berättade Miss Mary om (varför olika kategorier av människor borde läsa) min roman Väntrum. Hos Mamma Z kunde man läsa om hur mina dikter i form av hoppdroppar ger hopp just när det behövs.

Häromdagen fick jag mejl om att en av mina dikter ska användas på ett dop hos en av mina läsare idag. Ett dop av ett mycket efterlängtat barn. Så hedrande.

Jag hittade en blogg där ett alltför sorgligt inlägg bestod av ord lånade från Väntrum, och en annan blogg där skribenten läst mängder av böcker i sommar och givit full poäng åt två: Jonas Gardells prisbelönta och viktiga Torka aldrig tårar utan handskar (som jag nyss läst ut) och Väntrum av Cecilia Ekhem.

Tänk. Här faller massor av fröjder över en febrig författare i en utsliten soffa. Fröjder som tillsammans med medikamenter får mig att lämna soffan idag. Och fira livet.

20130824-121138.jpg

8 reaktioner på ”Författarfröjd”

 1. Det blev en mycket fin stund i kyrkan på vårt efterlängtade barns dop. När jag läste din dikt fälldes en och annan tår och själv fick jag jobba för att hålla min behärskning även om det hördes att jag var berörd. Flera kom sedan och sa att det var en otroligt vacker och fin dikt. Tack för att du skrivit och fortsätt, du är väldigt bra på det. Nu sitter min man och jag och njuter i soffan efter en fantastisk dag då vår lilla dotter döptes. En underbar dag! Stor kram till dig Cecilia och TACK för din dikt.

  1. Tack, Maria, för att du berättar. Det – och att dikten fick ingå i er dophögtid – gör mig så glad och tacksam. Allt gott till er längtansfamilj!

 2. Vad underbart att få sån respons, sånt kan bära så långt och så länge.
  Gläds med dig.
  Gläds när jag läser kommentaren ovan från dopet
  Vår dag kom att präglas av sorg. Det är en annan del av livet.
  ber att du ska ha orkat med dagen kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *