Georg Riedel 80 år

20140108-111341.jpg
Foto: Gunnar Holmberg, digmusic.se

Idag fyller en kär musikspridande vän till mig år, och alldeles nyss såg jag i tidningen att hon delar födelsedag med en av vår familjs mest gemensamt lyssnade kompositörer – vid sidan av de som heter Bornemark och är äldre respektive yngre än dagens jämna jubilar.

Georg Riedel fyller 80 år!
Grattis och TACK för all musik!

Oj så mycket Riedel vi har hört genom åren. Som barn sjöng jag förstås på många av hans sånger, och som vuxen ännu mer. Medan jag och kära maken varken var gifta eller föräldrar, och under de år vi längtade barn, lyssnade vi så mycket på Nu sjunger Näktergalen. Fantastiska sånger, tonsatta av Georg Riedel. Många barn fick den skivan i present av oss och i somras dammade vi av vårt eget exemplar och sjöng oss igenom långa bilresor så barnen fick skavsår i öronen. 🙂

Sen kom barnen och vi kunde frottera oss i Astrid Lindgrens sagor, sånger, filmer och Värld. Hela tiden med Riedelmusiken klingande i öronen. När första längtansbarnet var tre och fyra år var vi två gånger på en fantastisk konsert här i Sundsvall. Idel Riedel, med Georg och lokala förmågor. Och vår lilla tös hade imponerande koll på denne kompositörs namn och verk. När hon var nio mötte vi äntligen lillebror i Nairobi, och kunde börja marinera även honom med favoritmusik. Bornemark och Riedel i största utsträckning.

Tack för musiken! Och grattis Georg!

2 reaktioner på ”Georg Riedel 80 år”

 1. Hej.
  Vilka härliga låtar!
  Synd att vi inte visste om dem tidigare.
  Men nu ska jag spela dem för yngsta.
  Han kommer att tycka om dem.
  Tyvärr var jag inte en hejare på Spotify igår när jag skulle spela om musiken för honom.
  Låtarna försvann när jag spelat dem en gång.
  Men nu funkar Spotify igen för mig.
  Sången om Gubben i månen verkar vara sedan jag var liten.
  Så sjöng vi barn på den tiden.
  Nostalgi. …
  Tack för att du visade mig den här musiken!

  1. Ja, Månstegen hör till Gullans oändligt stora och gamla skatt. Med Riedel och Bornemark behövs nästan ingen annan musik. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *