Gillar, gillar inte.

När Facebook är som bäst sprids goda budskap, uppmuntran och bekräftelse i både sorger och glädjeämnen. Problemet, eller charmen om man vill se det så, är att vi kan ha så olika åsikter om vad som är goda budskap. Jag har flera exempel, ibland bekräftade och ibland aningar, på att jag har raderats från andras kontaktlistor för att jag sprider sånt som andra inte håller med om. Obegripligt för mig, men å andra sidan kan jag förstå känslorna som ligger bakom ett sånt avslut eftersom jag också blir irriterad av sånt som hamnar i mitt flöde. Som det här.

20131102-195826.jpg

Budskapet är alltför förenklat för min smak, och uppmaningen mellan raderna att ”du måste sprida detta annars är du en dålig människa” gillar jag inte heller. Men sämst tycker jag om att man har använt det orangea bandet. Det används på flera håll för att uppmärksamma sjukdomen MS, men här har nån använt det i annat syfte. Nej tack. Jag gillar inte.

20131102-195849.jpg
Orange ribbon – MS Awareness. Bild lånad från den roliga butiken Zazzle.

2 reaktioner på ”Gillar, gillar inte.”

    1. Verkligen som virus. De är lite färre nu tack och lov. Och om nån FB-kontakt går igång och tokdelar sånt jag inte gillar så hamnar de på listan Bekanta så slipper jag se det i nyhetsflödet. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *