Glad påsk!

Idag är flaggan hissad. Min käre make har lyft det gyllene korset mot himlen och jag lånar hans foto när jag önskar dig GLAD PÅSK!

20130331-150707.jpg

Nu ligger jag i min soffa med en värkande kropp och ett hjärta som är varmt av långt mer än feber. Visst önskar jag att jag slapp må så här av ganska små utsvävningar, ändå är jag så glad att få sväva. Huset fullt av goda vänner igår. Vänner som fyller både liv och hjärtan med kärlek. Gemensamma krafter gav ett dignande påskbord. Samtal i glädje och allvar mellan sex vuxna, om religion, musik, kärlek och liv. Fem sköna barn som plötsligt överraskade oss med att komma in utklädda och göra Harlem shake. 😀 Iklädda alla möjliga utklädningskläder de hittat i källaren. Ridhjälm, ballerinakjolar, mössor och sidenkläder från Kina. Den spanska prickiga klänning som jag fick som sexåring av mormor och morfar fick jag nu se på sonen. Skratt, vänskap och värk i kroppen när jag somnade.

Och så kom morgonen och årets viktigaste kyrkodag. Jesus är sannerligen uppstånden. Det fick vi påminnas om i kyrkan idag, och erinra oss dopet genom ett kors av dopvatten på pannan. Livet går segrande ur striden och ger ett hopp som håller ända in i evigheten. Så nog är det tid att säga GLAD PÅSK!

20130331-153834.jpg

4 reaktioner på ”Glad påsk!”

  1. Blir så glad att läsa att du fått en bra påsk mitt i sjukdom och elände. Man får glädjas åt det som är även om det inte är som man vill att det ska vara.

    Goda vänner är guld värda. Glad att du fick komma till kyrkan oxå.
    Hoppas denna dag blir en dag av vila o återhämtning och möten med den uppståndne. Kramar

    1. Tack så mycket Kristina! Det blir inte så mycket återhämtning, snarare tänja på gränserna. Men somligt får det kosta på fysiskt när det ger så mycket på andra plan. Det känner du igen, vet jag… Jag önskar dig påskdagsglädje som består.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *