Glimt av Hakuna matata

Bekymmerslöshetspärlan har varit ofingrad på sistone, men ibland kommer en glimt av den. Hakuna matata-pärlan.

En glimt kom via mejl. Jag hade hittat adressen till en av landets mest kompetenta inom den sjukdom jag tror mig lida av, men som mina läkare inte riktigt övertygats om eftersom mina provsvar inte ser ut som de borde. Att då få snabbt och engagerat svar från en expert som bekräftar mina egna tankar var stort. Särskilt när hen på eget bevåg samtalade med ytterligare en specialist och sen återkom till mig. Med ord som fick mig att andas en lättnadens blå suck över att jag orkat stå på mig och att kampen redan lett till att jag förhoppningsvis får börja medicinera inom kort.

Och idag en blå dag med minste älsklingen, som har längtat efter att få vara ledig mitt i veckan. Så nu delar vi soffa och reser till Masai Mara. För naturen i Lejonkungen ser precis ut som denna otroliga nationalpark i vårt Kenya. Vi har varit där en enda gång. Strax innan gossen fyllde tre och strax innan han blev vårt barn också juridiskt. Ett år senare såg vi Lejonkungen och han sa: ”Det är Masai Mara!”

Vi myser i nuet och längtar samtidigt efter resor. Efter att möta Simba i sin rätta miljö och på närmare håll. Min lille drömde inatt att vi var på väg till Paris, och nyss sa han. ”Mamma, tror du att Lejonkungen finns i Paris?” Det trodde jag. Simba heter ju Disney i familjenamn. Jag hoppas vi nån gång får åka dit och se efter.

20130228-101545.jpg

Mamma och barn, Masai Mara 2009. Vi möttes på nära håll. Se så lik denna mamma (med kärlek till ungen i blicken) är Simbas mamma i Youtube-klippet.

5 reaktioner på ”Glimt av Hakuna matata”

 1. Vad jag blir glad att läsa att du kommit i kontakt med en kunnig och insatt människa som engagerar sig i ditt fall! Härligt! Hoppas nu att det leder till att du kan få må bättre snart!

 2. ÅÅååå vad jag är glad för att du hittat en läkare som kan ha möjliget att hjälpa dig.
  Och att det finns hopp om att hitta en medicin som är rätt för dig.
  Har lidit så med dig under den här tiden.
  Vill så gärna att det ska bli bra med den där elendiga febern,
  Så ni kan ut och resa igen.
  Kramar om dig

 3. Tack för era glada hälsningar!
  Jag har dock ingen ny läkare som ska hjälpa mig. Det får de gamla göra. Men det betyder så mycket att ha fått engagerat svar och bekräftelse om att jag har tänkt rätt om behandling och att det har varit riktigt att kämpa för det istället för att hålla tyst och vänta på att det ska gå över av sig själv.

 4. Ja då förstår jag att det är en del kämpande kvar innan den glamla läkaren blir omvänd.
  Vi får be och hoppas att det inte går prestige i ärendet.
  Prestige är det värsta som finns och försenar så mycket.
  Kram och en hel massa kämptarglöd skickar jag dig.
  Tolmia

  1. Nej då, det verkar inte finnas prestige och jag har redan tidigare fått löfte om behandling (”bara de här testerna först…”) – men eftersom jag är en så märklig patient som inte svarar på de sätt jag ”borde” har det tagit alltför lång tid. Så jag hoppas kampen ligger bakom mig och tillfrisknandet framför….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *