Goda utsikter

Fastän ohälsan ibland får mig att vilja emigrera till välgörande värme så är jag så oerhört tacksam för hur vi bor.

Ibland – i synnerhet under vintern när jag ofta mår sämre – går det veckor utan att jag lämnar hemmet, och då är det så otroligt mycket värt att ha en utsikt och en trädgård som ger frihet.

Huset skulle behöva renoveras på många ställen, men är ändå just den sortens hus jag drömde om. Mansardtak precis som Katthult. Bodar och gigantiska hallon precis som hos Pettson. Och nu skrivarstuga, precis som i drömmen. Att långsamt vandra dit (inte alltid men för det mesta orkar jag det) och få byta miljö betyder så mycket. Jag längtar förstås efter att kunna sitta där i timmar och skriva sida efter sida, men tills dess njuter jag av att kunna ligga där i timmar och vila men också skriva några dikt- eller barnboksrader när huvudvärken tillåter det.

Och på de femton metrarna på väg till och från skrivarstugan ser jag havet. Ekhemma.


Häromdagen en löftesbåge utanför köksfönstret. Just när jag behövde påminnas om att försonas med livet.

Enorma hallon, lättplockade från stolsvila.

Hela gården en afton i juli förra året. Tomten är stor, så det hjälper mig mycket att ha fått ett elfordon, en minicrosser, som kan ta mig runt utan att jag blir helt slut.

Köksfönsterutsikt i sommarnatten. Jag älskar att se havsviken.


Och skrivarstugan. Insidan får jag visa en annan gång. Så här ser skrivarstugan ut i vinterskrud. Fotad från ytterdörren på huset. Fastän kyla gör mig sämre längtar jag efter detta. Den tysta vintervilan.

2 reaktioner på ”Goda utsikter”

  1. Å, så fina bilder! Glad att du har ditt lilla fordon nu som gör att du kommer runt lite på tomten, det måste betyda mycket!

    Kram?

    1. Ja! Det betyder oerhört mycket! Och snart får jag ett garage till den så jag slipper bli så matt av att hämta den i garaget. Yey! Tack och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *