Grey’s anatomy & Christ’s arrival

Det är skönt att slukas upp och gråta ut. Jag har just gjort det med Grey’s anatomy. Förmodligen är jag sist av västvärldens tevetittare att upptäcka den här serien. Just nu är det säsong 6 som Kanal 5 sänder, och sjukhuset drabbades i sista avsnitten av en skjutgalen anhörig och många gråtscener.

Nu önskar jag att jag skulle få se serien från säsong 1, vilket borde gå när tjockteven har flyttat till källaren och den nya teven är så smart. Men än har jag inte listat ut var jag kan se det. Netflix bjuder inte på Grey’s tyvärr.

Jag som förr inte alls ville till USA tror snart jag blir tokig om jag inte får resa dit. Jag vill se hur det är, jag vill författaruppleva New York. (Mellan raderna står förstås att jag först ska bli frisk.) Ingen Joakim von Anka har hört av sig så jag letar internettävlingar med ljus och lykta. Eller smartfån och surfplatta.

Jag längtar också efter snö. Det borde vara lättare att hosta fram, särskilt som väderleksrapporten utlovade 50% chans till vinst i det lotteriet igår. Goda odds men ingen utdelning. Men trots regn (och frost) då har jag börjat julnjuta nu. Den röda käksbordsduken har redan varit framme och gått till tvätt en gång, och mina bästa Spotifylistor har börjat rulla. Mest spelar jag en jazzversion av Let it snow och Kate Bush’ Snowflake. Och hoppas både på snö och hyacinter inom kort.

20131108-104949.jpg

Advent betyder ankomst. Så egentligen kan väl det personliga adventet börja så fort jag börjar tänka på Jesus och julens ankomst?

13 reaktioner på ”Grey’s anatomy & Christ’s arrival”

  1. Tack! Det är förra årets adventskök. Jag längtar tills det ser ut så igen. Börjar så smått med massor av ljus. 🙂

 1. Nej då, du är inte sist i västvärlden att upptäcka Gray’s ”storhet”. Jag har inte gjort det än trots att jag provat. Förstår inte riktigt grejen med seriens storhet, Kanske är det mitt obstinata och kärringenmotströmmen-sinnelag som hindrar mig att se det många andra ser.
  USA är underbart. Jag är ”såld” på det landet. Därför packar jag väskan full med smärtstillande och gör resan dit i Januari. Orlando är målet. F på seminarium och jag för att bara vara tillsammans med R som också flyger dit från Seattle. Då är det ett halvt år sedan jag kramade om min äldsta dotter. Som vi längtar!

  1. Jag brukar ju också vara mot strömmen 😉 och var inte så begeistrad först. Men efter att ha sett en handfull avsnitt samma vecka och lärt känna karaktärerna så sögs jag in på ett härligt ”fly till andra världar”-sätt.

   Så underbart att du ska få fly till andra världar snart. Att få återse älskat barn och att få avbrott i hemmalivet med smärta. Jag önskar att det ska få gå bra på alla sätt.

 2. Jag har inte heller insett den seriens storhet. men så tillhör jag inte riktigt kategorin tv-tittare :-).

  USA skulle jag dock gärna åka till. Närmare bestämt för att hälsa på en släkting jag inte sett på 25 år. Tror inte att det blir av, men drömma går ju!

  Jag längtar också till advent, men samtidigt inte. Lite tycker jag om att just längta. Väl advent är här går det så fort, och sedan är det vips trista januari-mars och sedan är det vår och sommar. Långt till nästa fina höst och advent…. Ert kök ser så mysigt ut!

  Snö lär jag inte få. Just nu är det regn och blåst och skyttegravslera. Och enn flera meter hög mur av sockerbetor som skymmer all utsikt från vårt hus. Hoppas den körs till Örtofta snart!

  1. Sockerbetor på hög låter nästan lika exotiskt som USA för mig. 🙂
   Önskar mig ett besök av dig i vårt kök!

   1. Tack! Ja jag skulle gärna komma och hälsa på!

    Jag tog precis kort på sockerbetsmuren och försökte allt vad jag kunde att se den med dina ögon :-). Men den såg lika lerig och blöt ut ändå! Igår tog åtminstone barnen in den största betan de kunde hitta och så gjordevi en lykta av den. Det blev lite mysigt!

 3. Så orkar jag sakta ta mig till bloggarna igen.
  Greys anatomi har jag inte sett trots att jag hört många aha om den på fejan.
  Så fin ert kök är nästan skönt att höra att ddet var en fjolårsbild när jag noterade de blommande hyacinterna o tänkte det var till att vara ute i god tid. Ja tänkt den som fick åka till USA. Inte heller jag har varit ngn USA fantast förrän vi fick besöka våra släktingar för sex år sen, sen dess har jag längtat mest varje dag och ssk när dottern var där o pluggade . Men det ser rätt omöjligt ut även här ssk som jag skulle behöva två platser eller få åka i första klass. När du vunnit din resa kan du ju tipsa mig om liknande tävlingar. hoppas det lyckas för dig kram

  1. Härligt att ni har fått uppleva en sån resa. Jag förstår att det gav mersmak.
   På blienvinnare.com hittar jag de flesta tävlingarna. Jag hoppas det dyker upp en tävling som du kan vinna: t ex en valfri förstaklassbiljett ToR i British Airways liggstolar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *