Hemester

När utomhusvararvädret ropar genom fönstret är längtan efter en frisk kropp allra störst. Tänk att kunna ta en rask promenad före frukost och sen packa ryggsäcken för en dag i pulkabacken. Det går inte. Och vädret slutar ändå inte ropa. Vissa dagar fylls ögonen av tårar över att det är så, andra dagar av en bestämd blick och en beslutsamhet att ändå göra det som går.

Idag är en dag av det senare slaget, så när jag nu ligger här i min soffa igen så är kinderna varma också av sol. Sportlovsutflykt med familjen två meter utanför ytterdörren. Hemester med eld, korv- och burgarlunch och gott sällskap på liggunderlaget.

20130303-162356.jpg

Och så fjällcaféfeeling senare när vi åt det sista av tösens fantastiska kladdkaka med kaffe och varm choklad.

20130303-162417.jpg

Den som har en familj, en trädgård, god aptit och en smula fantasi är långt ifrån fattig. Även om hon råkar vara långt ifrån frisk.

6 reaktioner på ”Hemester”

 1. Snyggt porslin 😀 (Dvs, vi har likadant)

  Vilken underbar dag! Så härligt det låter, och vilken ljuvlig fika! Mums! Här blev det kall solskenspromenad, men tyvärr ingen fika. Men det blir nog pannkakor till kvällsmat.

  1. Låter bra med! Och promenad utan kladdkaka låter mer hälsosamt än kladdkaka utan promenad (om inte 300 meter räknas…).
   Gröna Anna är ett farmorsarv för min del. Minnesrikt!

   1. Jamen allt här i världen kan inte vara hälsosamt på det viset! Jag är säker på att det var mycket hälsosamt för ditt humör och allmänna välbefinnande!

    Jag fick min servis, del för del, i present när jag var liten. Sedan har ett farmorsarv (!) (dock inte min farmor) kompletterat.

 2. Hemester låter skönt. Vi har också varit på tomten idag och grillat tre meter från ytterdörren. Soligt och vindstilla idag. Skarp kontrast till gårdagen. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *