Hjärta av jazz

Som jag har längtat efter romanen Hjärta av jazz. Bara titeln är en fröjd för en jazznjutare. Jag njuter också av välskrivna böcker, och när det står Sara Lövestam på omslaget är det en garanti för ett strålande språk och en engagerande berättelse.

Hjärta av jazz har inte kommit ut än. Ändå ligger jag här i skuggan och läser. Den kom på posten idag. Med ett brev från en kompis som sett min Facebookdröm om att skaffa ett tidigt exemplar av boken på Pride. Så hon tog sig dit och skaffade ett purfärskt och signerat ex till mig. Till mig. Som uppmuntran och tillfriskningsgåva. Tänk en sån omsorg. Den kändes särskilt skön idag, när febern klättrat högre igen och tillfriskningskurvan inte känns lika tydlig som för någon dag sen. Dessutom har jag just nu andra öron som lyssnar på den energiske lille pratglade kärlek som jag delar mina dagar och nätter med när scouterna i familjen är på läger. Så nu läser jag vidare. Och nynnar på Povel och tackmelodier.

20130802-160430.jpg

2 reaktioner på ”Hjärta av jazz”

  1. Åh, vår gemensamma författaridol!

    Förra året var Sara med i P4 Extra och pratade om sin (då) nya bok Tillbaka till henne, om sin komma ut-process och om ordet hen. Jag mejlade in ett glatt tillrop och fick det uppläst i radio, det gjorde mig glad. Jag tycker att hennes språkbehandling är rakt igenom magnifik.

    Hurra för en ny bok!

    1. Och en sån bok sen. F.A.N.T.A.S.T.I.S.K.
      Vad roligt med P4 Extra! 🙂 Det har jag missat – men har fått andra Sarastunder att glädjas åt. Det är inte ofta man råkar på ett så fulländat språk. Nesser och Lövestam är de två som litterärt tilltalar mig på precis alla plan. Så pass att varje bok blir en succé. Njutning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *