Inkomster och utgifter

Det har blivit många promenader på den här semestern. Sedan några veckor använder jag den illustrativa appen ShapeUp, och skriver ärligt in både intag och aktiviteter. Och för att rymmas med en del av det goda som Spanien har att erbjuda är det säkrast att promenera mycket.

Idag när maken och jag var ute på andra vägar än förut såg vi på håll en ovanligt fin steninramning i en annars halvtrist park. Det visade sig vara en toalett…

…men bara för hundar. Det verkar alltså vara meningen att de fyrbenta ska göra sina behov innanför stenramen. Det funkar inte kan jag berätta. Jag har aldrig varit på ett ställe med så gräsligt mycket hundskit på både stigar och trottoarer. Det här är ett område med majoriteten hyresgäster från andra delar av Europa än Spanien. Flest skandinaver, och väldigt många hundägare. Som verkar ha tagit med sig hunden, men lämnat huvudet hemma. På samma vis som alltför många rökare (än mer hemma än här) tycks tro att fimparna blir till jord så fort de landar på marken.

Det finns en del skit och fimpar här i cyberrymden också. Bloggkommentarer som inte alls berör den besökta bloggen, t ex – utan bara handlar om att göra reklam för tävlingar på en anna blogg. Irriterande, men för det mesta lättare att radera än det som ligger på trottoarerna.

 

En reaktion på ”Inkomster och utgifter”

  1. läser din blogg efter att just ha torkat upp 5 dl grädde i kylen och jag kan lova att det var mkt mer än 5 dl i utrunnet tillstånd. Det var grädde överallt, i varje skrymsle, i varje förpackning, men nu är nästan allt rent. Vilar bara här för att orka ta resten . Ja skräp kan verkligen förpesta tillvaron ssk när det är ngn annans skräp. Tänker på när vi var i Florida där fanns inte ett skräp ngnstans inte ens på Disney land. Där var det straffbart att slänga skräp. Ha det skönt kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *