Jag är inte…

…på Bokmässan.
…en frisk och lovande författare.
…obitter.

Inte heller är jag på Facebook eftersom nästan alla där är på Bokmässan eller på andra ställen där jag vill vara.

Inte heller orkar jag med att skriva där om hur less jag är på sjukdomen idag – och hur gärna jag vill åka och köpa clementiner. För jag vill inte ha några virtuella hjärtan och tafatta cyberkramar idag. Jag vill inte ens att nån erbjuder sig åka och köpa allt jag vill ha. Jag vill bli frisk. Jag vill kunna gå själv i mataffären som jag inte har besökt sen långt innan den brann i maj. Jag vill inte bli så här slut av att duscha max en gång i veckan. Jag vill inte säga tack för omtanken en enda gång till.
Jag vill bara vara frisk.

Jag är inte…
…klok.
Jo, det är jag. För det är klokast att bli galen ibland på en sjukdom som kräver ett liv i stiltje med massor av påfrestande symptom.

Jag är bara inte…
…snäll.

Idag.

För idag orkar jag inte med omtanke.
Idag orkar jag inte ens bry mig om att andra (vuxna) blir ledsna om jag uttrycker hur jobbigt det är att vara sjuk.
Jag vill inte ens vara snäll.
Jag vill ha medicin.
Jag vill vara frisk.

6 reaktioner på ”Jag är inte…”

 1. Ska inte cyberkrama idag! Konstaterar att ”mitt” humör smittat av sig.. Men! Det är ok! Man måste helt enkelt få tillåtelse att ha såna här dagar när livet faktiskt inte är snällt.

  1. Nej då. Du har inte smittat mig. Efterhelgenslut, bokmässeblues och duschförvärrade symptom sänkte humöret. Snart är det en annan dag.

 2. Bara håller med. Hoppas det är okej att tycka det är skönt att inte var den enda som är sur och bitter. Vill inte ha käcka facebookkommentarer om att energin är ny varje morgon. Pyttsan!

  1. Det är helt OK! Men ledsamt att det är så också för dig… Lätt för friska att säga att kraften är ny varje morgon. Nåden, ja, men för somliga av oss tar det veckor att samla ihop 10% av den kraft friska förbrukar på en halv dag.
   Pyttsan minsann!

   1. Vi är ändå extremt obittra med tanke på hur vi borde kunna vara med de omständigheterna: symptomen, vårdförnekandet, oforskandet, medicinlösheten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *