Måltid med guldkant

Värre feber och tröttare huvud. Då blir det ett matinlägg efter bildlek i fotoapparna. De som hjälper mig att ligga raklång utan att förgås av uttråkning. Jag kanske skulle ha läst fler böcker. Periodvis har jag gjort det enormt mycket under sjukdomsåret. Men för tillfället är jag så ledsen över att inte orka skriva på mina egna romaner att det känns jobbigt att läsa andras. Den som jag läser några sidor om dagen just nu är Hjort/Rosenfeldts tredje kriminalroman Fjällgraven.

20130112-130619.jpg

Mat var det ja. Fastän jag inte gör annat än att ligga sjuk så känns det när det blir fredag. Tack vare familjen. När de får helg får jag också det, även om sjukdomen inte tar ledigt lördag och söndag. Duka fint, äta gott, dricka gott och prata om nuet och om drömmar och minnen. Just igår var det extra guldkant när middagen var en gåva. En ovanligt lyxig gåva. Min mamma kom med min absoluta favoriträtt. Lasagne. Redo att grädda och njuta.

20130112-130704.jpg

Sallad var det enda som behövde göras, och på helgerna blir det sallad med extra ingredienser och riktigt god dressing. Kanske vill du göra en sån vinägrette till din lördagssallad? Det som blir över håller sig ett bra tag i kylen sen.

0,5 dl vitvins- eller vit balsamvinäger
1,5 dl rapsolja eller mild olivolja
2-3 pressade vitlöksklyftor
vitlökspeppar, salt, italiensk salladskrydda

20130112-130726.jpg

8 reaktioner på ”Måltid med guldkant”

 1. Åhhhh….lasagne…….! Då förstår jag att du blev glad. Det är så gott! Jag kan inte för mitt liv göra god lasagne, men min bästa väninna kan. Så jag bönar och ber henne göra det nästan varje gång vi hälsar på 🙂
  Här åts det köttsoppa idag och nu måste jag baka bröd för brödet är slut. Det får nog bli något annat än smörgås till mellanmål 🙂
  Jag tänker på dig och blir så ledsen att din feber tagit nytt grepp om dig. Önskar dig några israeliska kampsportgrepp (krav maga heter den väl – eller är jag ute och cyklar? Orkar inte googla) som biter på feber 🙂 ! Jag bad nyss en bön för dig och hoppas att någon lyssnar även på tvivlare.

  1. Tack min vän! Jag är så tacksam för den bönen och hoppas den blir smörjmedlet i läkarkontakterna framöver. Febern har liksom aldrig släppt greppet, den är bara mer eller mindre besvärlig…

   Ja, lasagne är fantastiskt gott – men nybakat bröd smäller nästan lika högt. Jag undrar så när vi kommer träffas bortom skärmarna. Jag hoppas på ett sånt möte, du är och har varit så viktig för mig den här tiden <3.

   1. Åh, tack 😀 ! Vad glad jag blir att höra att jag gjort någon liten skillnad.!

    Tyvärr dröjer det antagligen innan vi ses eftersom jag bara sällan är norr om Småland och då oftast inte längre norrut än Stockholm (vartannat år kanske). Men jag gläds åt dagens teknik som gör det så lätt att hålla kontakten ändå, även om inget bräcker ett personligt möte.

    Bröd bakar jag varje vecka. Dels för att det är så gott och dels för att det är ekonomiskt 🙂 .

    1. Men när jag är frisk är jag söderut nån gång per år 😉
     (NÄR…inte OM. Där lurade jag mig att låta hoppfull…)

 2. Jag gjorde salladsdressingen igår.
  Det blev jättegott.
  Ett par kryddor hade jag inte så de ersatte jag med lite svartpeppar och torkad basilika. Jag hade för lite tomater också så jag tog äppelbitar i salladen.
  Det blev gott med dressingen till det.
  Kram och tack för reseptet

  1. Vad roligt att du provade! Och det går ju att stoppa i det man gillar i oljan och vinägern. På potatissallad är det t ex jättegott med dijonsenap och till pastasallad kan man ha i t ex finhackad soltorkad tomat eller pesto i dressingen.

 3. Hej,
  Jag har aldrig kommenterat hos dig förut men har tittat in till dig då och då. Jag hittade dig genom Hedda då du någon gång för ganska längesedan kommenterat något som då gjorde mig nyfiken på vem du var/är och så klickade jag vidare och kom hit!
  Jag delar inte din tro, jag har inte upplevt barnlöshet, jag har inte varit långtidssjuk men jag måste erkänna att även jag tycker att lasagne är väldigt gott 😉
  Jag har däremot nära och kära som kämpar för att få barn, genom både IVF och adoption. Jag har även en väninna som har varit sjuk i flera år och genom dina ord kan jag hitta styrkan och vägarna till hur jag kan bli ett så stort stöd som möjligt.
  Så TACK för att du orkar och vill dela med dig av ditt liv!

  // Fia

  1. Fia!
   En sån glädje att läsa din hälsning. Klart vi har massor av gemensamt om du också gillar lasagne 🙂

   Det är gott att få läsa att det skrivna berör även om du inte delar mina mest tydliga livsstråk. Men jag tror att det går att mötas från de mest olika sammanhang om man delar intresset för livsfrågor och relationer. Härligt att du vill vara ett stöd för dem du har omkring dig. Jag är säker på att du redan är det och hoppas att du upplever att du själv får stöd när du behöver det.
   Hoppas jag får se dig igen, för ditt besök gladde mig mycket!
   Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *