Min värld och Momondo

När hoppet ger näring åt drömmar går resan till vårt andra land.
Landet som gjorde familjen hel.
Landet som gav oss vårt andra barn.
Kenya.

Vi bodde i staden, i bruset och närheten till det slags liv vi kände. I ett klimat och en doft som vi nu känner. Och längtar.

Fötterna minns den overkliga värmen i havet som vi till sist nådde. Kroppsvarmt. Som ett med huden. Kanske som att omslutas av fostervatten.

En gång bar min kropp ett barn. Som växte och blev till i mitt vatten. I min kärlek. I vår kärlek.

Sen en väntan på syskonet. Som växte i vår längtan. Våra hjärtan. Som samtidigt växte och blev till i ett annat vatten. Buren. Till vår kärlek.

Längtan tillbaka rymmer denna kärlek. Detta vatten. Och drömmarna väcks när jag läser om resor till det vattnet. Det kroppsvarma. Vid de vita stränderna. Där mina fötter ska gå. Till en säng att vila i, måltider att mötas över, horisont att hoppas på.

20130924-165404.jpg

Det här blogginlägget inspirerades av en tävling hos Momondo, så det är klart jag länkar dit i hopp om att vinna min drömresa. Jag surfar runt i det kroppsvarma vattnet i Momondohavet och hittar flygresor och hotell att sätta upp på önskelistan. Momondo är en utmärkt sökmaskin för både drömmar och resor, och namnet låter som att det betyder min värld. Kenya är en del av min värld, min familj. Res dit om du har chansen. Låt dig inte skrämmas av dem som vill sprida skräck, som den senaste veckan gjort allt för att vattna människors rädsla. Sådana människor och organisationer finns på många håll i världen. De som vill att vi ska sluta drömma. Jag drömmer vidare.

Nairobi
Mombasa
Zanzibar

20130924-172805.jpg
Mombasa i minnen och drömmar

7 reaktioner på ”Min värld och Momondo”

    1. Tack! Jag är inte i nåt vinnarskov (förutom några hoppfulla skrap i det viktigaste lotteriet: hälsospelet) så själva drömmen får vara vinsten så länge.

  1. Så vackert du skriver och det med sån värme att man känner kärleken till landet. Jag hoppas du vinner för du är värd en sån uppmuntran . Vackra bilder ger längtan occkså till mig som aldrig varit där och aldrig kommer att komma dit då en sån resa är totalt omöjligt i tidslängd.
    Men drömma får man och drömma bör man så fortsätt att drömma för det ger en styrka att kämpa.
    Kramar

    1. Tack! Drömmen är gratis, så jag drömmer åt dig med. Om förstaklassbiljetter med säten som (också i verkligheten) förvandlas till sängar. Jag har just avslutat en fantastisk bok som handlade bl a om förverkligandet av en drömresa för en person med tuffa fysiska hinder. Kanske dags för ett boktips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *